Foto vest: Renovira kuću, a šut baca gde stigne

Da smo savesni i brižni samo kada nam to odgovara odavno je poznato. Primer koji nam dolazi iz Triglavske ulice, na Apelovcu to dobro pokazuje. Na mestu gde je nekada davno predviđena izgradnja nove niške toplane i nekadašnja ciglana sada se nalazi velika deponija.

deponija1
Puna kolica

Građanin koji je fotografisan vredno radi na renoviranju svog doma koji je udaljen nekoliko stotina metara, umesto da uredno odlaže svoj otpad na deponiji on ga je istovario dvadesetak metara od prve stambene zgrade u blizini PMF-a.

deponija0
Prazna kolica

Stanovnici koji su ranije bezuspešno pokušavali da očiste deponiju i spreče bacanje smeća u toplani rekli su nam da je najveći problem u tome što se ne zna ko je pravi vlasnik zemljišta. Zemljište na kome je građena Toplana, na kome se đubre odlaže, navodno je u vlasništvu nekog Američkog biznismena, pa je za podnošenje prijava protiv nesavesnih činilaca potrebno da reaguje vlasnik. Problem nastaje u tome što se od privatizacije ciglane vlasnik nije nijednom pojavio. Ostaje nejasno i kako je uopšte došlo do početka gradnje toplane na privatnom zemljištu.

Gradjanin.rs

2 Comments

  1. Nažalost, to da većina ljudi u Srbiji ne vodi računa o svom okruženju nije novost.

    „Ostaje nejasno i kako je uopšte došlo do početka gradnje toplane na privatnom zemljištu.“

    Toplana je počela da se gradi ’97., ako se ne varam. Tada to zemljište još uvek nije bilo u privatnom vlasništvu (to je tek od pre 6, 7 godina, recimo…)
    Bilo je tad u vlasništvu ciglane.
    Izgradnja toplane je očigledno započeta da bi se neki tu ugradili dok para bude bilo, a posle je to ostavljeno da se raspada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *