Foto vest: „Viseće patike“ na kablovima i u centru Niša – šta predstavljaju?

Svi oni koji su sinoć prošli obrenovićevom ulicom preko Trga kralja Milana bili su malo zbunjeni slikom patika koje su zakačene na jedan od kablova kod semafora. Ovo nije prvi put u svetu, viđalo se u mnogim svetskim metropolama, ali nikada niko nije dokučio šta ovako zakačene (sa vezanim pertlama) one zapravo znače. Šta predstavlja ovaj čin. U svetu postoji i naziv „viseće patike ili cipele“, ali u njima se često može naći poruka koja objašnjava potez. Možda i u ovim niškim postoji poruka?

patike u centru
Priče o ovom činu su razne pa se spominju da „viseće patike“ označavaju mesta prodaje narkotika, mesta obračuna magijaša i policije, promociju građanske neposlušnosti i uopšte građanski bunt, a ima i „mirnijih“ i kreativnijih teorija u kojima patike obešene na kablove označavaju gubitak nevinosti, kraj školske godine. Sigurno da građanin koji je ovo uradio zna zašto je to učinio pa ga pozivamo da nam se javi na FB stranici i objasni o čemu se radi.

gradjanin.rs, foto A. Ilić

1 Comment

  1. Posto sam jednom prilikom gledao emisiju koja je govorila bas o tome, visece patike na kablovima oznacavaju da je jedan mladi covek izgubio zivot i njegove patike obesene na mestu nesrece….pa verovatno neko ko je ovo uradio nije imao pojma sta to znaci jer se u Nisu verovatno to nije dogodilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *