Golbalisti Naisa drugi put prvaci Srbije

Golbalisti Naisa su po drugi put uzastopno i isto toliko puta u svojoj kratkoj, ali bogatoj istoriji osvojili Prvenstvo Srbije.

Ovaj mlad, ali veoma uspešan sportski kolektiv u najstarijoj sportskoj igri za osobe sa oštećenim vidom, nastavio je da „vlada srpskim golbalom“.

U najzanimljivijoj utakmici na prvenstvu, finalnoj utakmici, gledaoci su, u Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu, videli reprizu prošlogodišnjeg finala u kome su se sastali Mladost iz Beograda i Nais iz Niša. Osim početnog gola koji je postigao domaćin, novi-stari šampioni su bili sve vreme u vođstvu. Na poluvremenu je bilo 5:1, a konačan rezultat 8:5. U svojoj grupi je Nais pobedio novosadski Luj Braj (11:1) i beogradsku Pobedu (13:3), a u polufinalu Podrinje iz Loznice (13:3).

Niški tim je nastupio u sastavu: Luka Bulatović (kapiten), Stefan Stevanović, Milan Petrović, Igor Cvetković i Zoran Stefanović. Stručni štab su činili: Stefan Mićićelović, doc. dr Bojan Jorgić i inž. Nikola Perišić.

Luka Bulatović i Milan Petrović u odbrani

Najbolji igrač ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg finala, Milan Petrović (31), koji je dao u finalu četiri gola, nije krio zadovoljstvo posle završene utakmice:

„Presrećan sam, jer se kontinuirani rad i dobra selekcija isplatila. Ako smo prošle godine bili blago iznenađenje za javnost, sada to više nismo. Od sada, kao dvostruki uzastopni šampioni države imamo i određenu odgovornost. Nosićemo sa sa njom uspešno“, izjavio je posle utakmice Milan Petrović, inače najbolji strelac turnira.

Šef struke novog-starog prvaka države, Stefan Mićićelović, zadovoljno sumira utiske sa turnira:

Igrači su sledili taktičke zamisli stručnog štaba i sve ih dosledno i realizovali na terenu. Naša igra se zasniva na disciplinovanoj odbrani koja je funkcionisala odlično tokom čitavog prvenstva. Odbrana je bila na ispitu zrelosti u finalu protiv tri sjajna šutera: Miroslava Topalova Danilova, Džavita Krujezija i Miloša Grlice – i taj ispit uspešno položila. Celu proteklu godinu smo radili na tome i isplatilo se.“ – ne bez ponosa sumira utiske Stefan Mićićelović.

Stub odbrane i njen komandant kapiten ekipe Luka Bulatović, konstatuje da je raspodela minutaže na sve igrače učinila da se finale igra „punom snagom“:

Svi igrači su podjednako boaravili na terenu do finala. I ne samo to, već su, mislim, i svi bili strelci u svima utakmicama u grupnoj fazi i polufinalu. To je uticalo da fizički budemo spremni za finale, u kome smo na kraju i uspešno pobedili.“

Predsednik kluba i igrač sa najdužim stažom u klubu, Stefan Stevanović (24), sa ponosom sumira, uspešnih poslednjih 12 meseci.

Pre tačno godinu dana smo postali prvi sportski kolektiv iz Niša koji je u muškoj konkurenciji osvojio titulu prvaka države. Dajemo nekoliko reprezentativaca, organizovali smo veoma jak međunarodni turnir sa šest ekipa iz četiri države, osvojili bronzu na prvom nastupu van granica naše zemlje, okupljamo mlade sa oštećenjem vida. Sva ta dostignuća su plod svakodnevnog rada našeg stručnog štaba i igrača, kao i sjajne saradnje sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i Ekonomske škole“ – izložio je predsednik Stevanović.

Na zanimljiv način je predsednik Stevanović dodao kome posvećuje ovu titulu:

Titulu u 2018. godini posvećujemo svojim porodicama, prijateljima pomenutom fakultetu i školi na podršci. Oni su nam jedino pomogli – drugu podršku nemamo! To nas čini jakim!“

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *