Grad uraso u korov

„Udarne, rupe, neobeležene ulice i pešački prelazi, neuređeni parkovi, nepokošena trava, deponije, ali uredno obeležena parking mesta JKP „Parking servis“ koji uredno ubira prihode, slika su Niša ovih dana, što nikada nije bilo u junu mesecu. Pred Palilulsko veče koje se održava, evo trideseta godina za redom, deo od Palilulske rampe do Željinog igrališta (iza pruge) predstavlja ruglo grada, a nekada je to bila parkovska površina, zasađena travom, uređena i oplemenjena sadržajima za decu“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On podseća da, sa druge strane, predsednici niških opština bivaju nagrađivani za doprinos vazduhoplovstvu, love šakala, organizuju seoske olimpijade i pihtijade i mole boga da predsednik države ne raspiše vanredne lokalne izbore u Nišu jer će tako ostati bez funkcija, zato se mnogi kadrovi vladajuće stranke na brzinu udomljavaju u javno komunalnim preduzećima o čemu smo već govorili.

Gospodo, ako se već zapošljavate, dajte ostavke na odgovorne funkcije koje obavljate u gradu jer je očigledno čelnicima važnije da rade u Vodovodu i Gradskoj toplani nego da budu u službi građana i daju doprinos razvoju Grada“, zaključuje Jovanović.

On na kraju poručuje gradskim čelnicima:

Vi ne verujete u ono što radite, zato bežite pred izbore, pa većničke fotelje u carskom gradu  menjate za referentska mesta u javno komunalnim preduzećima.“

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *