Hitno otkloniti tri stvari opasne po život dece i građana u niškoj Tvrđavi

Roditelji koji ovog vikenda odvedu decu u nišku Tvrđavu u šetnju, moraju pripaziti da se deca ne povrede na najmanje tri mesta. Prva i vrlo opasna stvar su dve trule daske na toboganu na bedemu prema buvljaku gde su dve propale tako da dete može da upadne u rupe.

Tvrdjava-rupa

Druga je nešto nalik na mini trafo koji je uz pomoć štapa i kanapa postavljen i treća su gole žice na jednom od svetlosnih stubova koje su bez zaštite. Istina, ovaj mini trafo je možda i bezbedan, ali ne verujemo da su po standardu štap i selotejp postavljeni da drže kabl (vidi sliku). Treći problem su gole žice na jednom od svetlosnih stubova kod zapadne barutane gde šetači pretpostavljaju da ne radi, ali sigurno bi ga trebalo obezbediti.

Tvrdjava-elektro
Zaokruženi selotejp i štap

Dejan Pešić iz Direkcije za izgradnju grada Niša kaže da uslove za postavljanje elektroinstalacija daje Zavod za zaštitu spomenika.

opasno-tvrdjava

-Što se tiče propalih daski na toboganu, da bi se one zamenile, potrebno je da mi damo nalog „Gorici“ koja bi to zamenila. I to važi za sve one stvari nad kojim smo mi nadležni- kaže Pešić.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *