Humanitarni koncert za Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Humanitarni koncert za Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji realizuje se u saradnji Komande Kopnene vojske Srbije i mlade rodoljubive organizacije ,,Vostani Serbie”, u nedelju, 18. marta 2018. u 18 časova budete u Domu Vojske.

Učesnici dvočasovnog programa su mladi kazivači rodoljubive poezije, kulturno umetničko društvo „ORO” i hor Kosovski Božuri. Cena karte koju možete naći na biletarnici Doma Vojske je 300 dinara, a na samom koncertu biće postavljene i kutije za donacije.

Rad narodnih kuhinja je terenski, obilaze sva srpska mesta i sela i trude se da dopru do svih onih kojima je pomoć neophodna. Susreću se sa velikim poteškoćama i problemima, nije uvek lako stići svuda, posebno do zabačenih, planinskih sela koja su tokom zime zavejana i odsečena od ostatka sveta.

Veliki je broj ljudi kojima je pomoć potrebna, a njihove mogućnosti su male, pa se dešava da ima i onih koji imaju primedbe na njihov rad. Oni se trude, ali ponekad se desi i da ne uspeju. To je život, to je Kosovo, puno očekivanja i nade, ali premalo mogućnosti.

,,Vostani Serbie” vas poziva da zajedno pomognemo i uživamo u najlepšim stihovima srpskih modernističkih pesnika, tradicionalnim igrama i zvucima naše izvorne muzike. Budimo humani – zajedno za Kosmet. Dobrodošli!

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *