Humanitarno takmičenje za lečenje državnog prvaka – „Plivajmo za Acu!“

Plivački klub „Sveti Nikola“ organizuje sutra 26. jula od 18 sati humanitarno plivačko takmičenje „Plivajmo za Acu“. Publika na bazenu „Čair“ će donacijom pomoći lečenje od raka niškog plivača Aleksandra Jovanovića(20).

Plivaće se četiri discipline, 50m slobodno, 50m prsno, 50 ledjno i 50m delfin.

PK „Sveti Nikola“ poziva sve klubove, plivače, sportiste, prijatelje sporta i ljude dobrog srca, da dodju i pruže podršku u lečenju ovog sjajnog sportiste i mladića. Na bazenu će biti postavljene kutije u kojoj će moći da se donirate novac za Aleksandra, navodi se u pozivu.

Bolove koje je Aleksandar osećao u levom kolenu, koji su se najčešće javljali tokom aktivnosti, je smatrao bezazlenom sportskom upalom, jer se bavi plivanjem dvanaest godina i nekoliko puta je bio državni prvak. Odlaskom kod lekara prošle godine dijagnostikovan mu je osteosarkom – maligni tumor kostiju.

Aleksandar je do sada prošao šest ciklusa hemioterapije, operaciju noge gde mu je odstranjena kost od 80cm i ugrađena titanijumska proteza. Nakon iscrpnih terapija i operacije, posle kratkog vremena je ustanovljen recidiv na istom mestu. Tumor postaje agresivniji i ovaj put napada meka tkiva.

Nakon druge operacije, Aleksandru je utvrđena metastaza na oba plućna krila. Trenutno prima drugi ciklus hemioterapije za pluća i čeka na operaciju.

Potrebna mu je pomoć da se izbori sa ovom nemilosrdnom zloćudnom bolesti. Prikupimo sredstva za Aleksandrovo lečenje u inostranstvu i omogućimo ovom studentu da ponovo zapliva, ovaj put za svoj život, navodi PK „Sveti Nikola“.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 338 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj. Da Aleksandar živi! Budimo humani!

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *