Influences – uticaji britanske muzike u Srbiji stiže u Niš

Koncertna turneja projekta „Influences – uticaji britanske muzike u Srbiji“ stiže u Niš večeras, a promocija će se zbiti u klubu Feedback.

Premijerno pred niškom publikom promovišemo CD izdanje sa 15 numera britanske muzike koje su obradili, snimili i aranžirali bendovi iz Srbije i na taj način prikazali koja i kakva je muzika Velike Britanije oblikovala srpsku scenu. Od prve „invazije” britanske muzike sa kraja pedesetih, Bitlmanije, gruvi šezdesetih, koloritnih sedamdesetih, rađanja panka, Kul Britanije i Britpopa pa do danas od 21h razgovaramo sa akterima lokalne scene, Milošem i Petrom iz benda Prljave sestre i Aleksandrom Nikolićem – balkanrock.com. Nakon toga od 22h nastupi sastava: Prljave Sestre ,Empathy Soul Project , Comme Il Faut, navode organizatori.

Ulaz je besplatan, a svi posetioci dobiju poklon primerak kompilacije.

Muzički karavan nakon nakon Niša seli se 16. decembra u Novi Sad. Turneja obišla je Beograd

Projekat „Uticaji“ realizuje se u sklopu programa obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa UK i Srbije, a na tragu je nastupa brojnih popularnih britanskih bendova u Srbiji, kao i važnih snimaka koje su jugoslovenski i srpski bendovi napravili u Velikoj Britaniji.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *