Izmamila suze kolegama: Gorica Popović u kafani peva „A, što ti je mila kćeri“? (VIDEO)

Završno kafansko veče pred odlazak glumaca iz Niša, a posle boravka na Filmskim susretima, bilo je veselo i može se reći u znaku Gorice Popović, poznate srpske glumice koja je po oceni publike dala najkompleksniju ulogu na platnu. Ona je sa ubedljivo najviše glasova ponela titulu glumice festivala.

Zenit večeri u „Etno kafani „Biser“ se zbio kada su glumci uzeli mikrofon da bi nešto otpevali ili recitovali. „Nogu je povukao“ Hadži Nenad Maričić, pozorišni i filmski glumac (poznat po ulozi slepog momka u seriji „Gorki plodovi“) koji je pesmu posvetio upravo koleginici Popović i sjajno otpevao „Đelem, Đelem“.

Potom je na scenu stupila Gorica Popović koja je iz sveg srca pesmu „A, što ti je mila kćeri, jelek raskopčan“ posvetila kolegi, reditelju Milanu Kundakoviću koji odlazi u penziju, a koji je mnogo vremena posvetio popularizaciji festivala. Mnogima su suze na oči pošle od dirljivog trenutka. Gorica je, inače, nekada bila članica grupe „Suncokret“ koju su činili Đorđe Balašević, Bora Đorđević (Riblja čorba) i drugi tako da su njene glasovne mogućnosti dobro poznate. Amaterski snimci dovoljno pokazuju da je u tim nekim trenucima u kafani, pesma dotakla i „najtvrđa“ srca.

Najveseljiji su bili mladi glumci dok je starija glumačka garda Ana Sofrenović, Nebojša Glogovac, Milan Bekjarev, Milan Cile Mihajlović gledala to i uživala na svoj način.

Tokom večeri bio je tu i glumac Igor Pervić koji na festivalu dugo nije bio. On glumi u serijalu „Senke nad Balkanom“. Festival je na završnoj večeri udostojio jedan od najopznatijih srpskih kompozitora i dirigent, Vojkan Borisavljević.

Bio je tu i bivši gradonačelnik Niša, Zoran Živković kao i sadašnji Darko Bulatović.

Nekih ranijih godina je to možda bilo veselije, ali i sada su glumci reditelji i drugi gosti festivala, lepo prošli te završne večeri. Jeste, istina, bio je tu, kao i uvek, manji broj lokalnih grebatora koji imaju neke veze s festivalom.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *