Jovan Maljoković sa džez bendom nastupa u Niškom simfonijskom orkestru

Bend sastavljen od najboljih beogradskih džez muzičara, pod vođstvom proslavljenog kompozitora Jovana Maljokovića, održaće danas od 20 sati u dvorani Niškog simfonijskog orkestra premijerni koncert pod nazivom „Na raskrsnici svetova”.

Kompozitor Jovan Maljoković povodom koncerta kaže da je ponosan na svoj bend i da su svi oni zaslužni za taj „Serbian Groove” koji naš srpski džez čini drugačijim.

„Naziv nije slučajan. Mi živimo na raskrsnici svetova. Ja sam svoj život posvetio džez muzici, ali sam od početka karijere težio i da stvorim prepoznatljiv zvuk koji će nositi pečat podneblja iz kojeg sam potekao. I ovaj moj novi program je na tom tragu“ – kaže Maljoković.

Dodaje da mu je zadovoljstvo što ovog puta sarađuje sa Niškim simfonijskim orkestrom, a posebnu zahvalnost uputio je dugogodišnjem saradniku Ivanu Iliću, koji je napisao aranžmane i koji diriguje orkestrom.

Jovan Maljoković je poznati beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer. Sa svojim orkestrom je nastupao na svim domaćim i brojnim festivalima u Evropi, kao i na Kubi. Jedan je od najplodnijih džez autora u Srbiji. Muzika koju svira je fini spoj džeza i tradicionalne muzike. 2015. godine Maljoković je dobio nagradu za životno delo Nišvil džez festivala.

Karte za koncert se mogu kupiti u administrativnim prostorijama Niškog simfonijskog orkestra po ceni od 500 dinara.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *