Jovanović: Bivši gradonačelnik i njegov zamenik zaustavili razvoj grada

Azil za pse, Čairski kolektor i rekonstrukcija Dušanove ulice su samo neke od inicijativa koje su stajale na stolu bivšeg gradonačelnika Niša i nisu realizovane u njegovom mandatu. Zbog toga sam stalno govorio kako su on i njegov zamenik zaustavili razvoj grada“, kaže u saopštenju prosleđenom medijima, Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Branislav Jovanović

On dodaje da je odšteta zbog ujeda pasa svake godine po više desetina miliona dinara, kako čitamo u medijima.

Prilikom završetka radova na prihvatilištu za pse, lično sam bivšem gradonačelniku pokazao postojeću lokaciju prihvatilišta za pse i ukazao na mogućnost izgradnje azila za pse na tom mestu gde postoje svi uslovi kao što su ambulanta, vodovodna i kanalizaciona mreža i kompletna infrastruktura“, tvrdi Jovanović.

On objašnjava da je bilo potrebno samo izgraditi saobraćajnicu od stotinak metara i dograditi azil za pse na postojećoj lokaciji, a ne da Grad plaća enormne troškove zbog sudskih sporova koje vodi sa oštećenim sugrađanima zbog ujeda pasa.

Što se tiče Čairskog kolektora, takođe je stručna služba Direkcije za izgradnju grada dostavila prethodnom gradonačelniku pre četiri godine idejno rešenje koje on nije odobrio. Tek sada se radi javna nabavka, kreće sa realizacijom i rešava problem otpadnih voda iz novog Kliničkog centra. Dakle, moje tvrdnje da su bivši čelnici zaustavili razvoj grada su potkrepljene činjenicama. Nisam bio zlonameran niti se radilo o politikanstvu“, zaključuje on.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *