Jovanović: Deci pasulj, a niškim čelnicima praseće pečenje

Kako čitamo u medijima, zamenica za Niš je “Pasuljgrad”, jer u svim najvažnijim gradskim institucijama, ponedeljkom je na meniju pasulj, verovatno sa kobasicom. Takva je situacija u vojsci, predškolskoj ustanovi “Pčelica”, Studentskom centru, Gerontološkom centru…To nije ništa neuobičajeno i čak je u duhu srpskog naroda jer nas je pasulj održao. Međutim, pojedini niški političari, sa druge strane, kako čitamo u medijima, ne vole čorbaste stvari već jaku i tvrdu hranu poput ribića u kajmaku, jagnjećeg i prasećeg pečenja kao i Karađorđevu šniclu što su ugovorili da krkaju po kafanama na auto-putu Niš-Beograd”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da pojedini niški političari da bi se dokopali dobre hrane, do kafana na auto-putu Niš-Beograd, dolaze češkim superbama i nemačkim vektrama umesto Zastavinim vozilima iz Kragujevca.

Ne slušaju svog vođu, jer niti voze automobile domaće proizvodnje niti čuvaju strane, već ih vrlo često i slupaju, pa ih posle prodaju ne bi li afere pale u zaborav. Najsvežiji takav slučaj imamo u opštini Pantelej”, objašnjava Jovanović i podseća da su pored čelnika opštine Pantelej, službene automobile u Nišu slupali direktor Pošte, direktor JKP “Parking servis”, kao i bivši direktor gradske Toplane.

On dodaje da je neverovatno „da niko nije odgovoran za takve gluposti“.

I dok njihov vođa iz Beograda živi skromno u garsonjeri oni su na stalnim putovanjima. Najčešće destinacije čelnika opštine Pantelej su Rusija i Belorusija sa usputnim posetama Sofiji. Idu ljudi u sitan šoping. Sve je to zapravo zbog privredne saradnje sa Rusijom i Belorusijom koja se završila na Ruskom humanitarnom centru u Nišu”, zaključuje Jovanović.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *