Kompletna opozicija podržava građane Niša da se aerodrom ne pokloni državi

Deset opozicionih stranaka, pokreta i udruženja u Nišu podržali su zajednički stav i objavili saopštenje u kome se navodi „da će u narednim danima biti uz građane Niša, a u pravednoj borbi da se sačuva imovina Grada i ne dozvoli da republika preuzme svojinska i upravljačka prava, sertifikate i sve ugovore niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ u koji su Nišlije ulagale tokom više decenija“. Potpisnici ovog saopštenja najavljuju i protest na dan kada bude zakazana sednica Skupštine Grada na kojoj će se odlučivati o sudbini našeg Aerodroma.


Stranke, udruženja i pokreti potpisnice zajedničkog stava

Demokratska stranka, Dveri, Dosta je bilo, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Socijaldemokratska stranka.


Bahata i nesposobna naprednjačka vlast u Nišu i njeni skupštinski sateliti objavili su prethodnih dana svoje sramne i za građane ponižavajuće namere da, bez ikakve ozbiljne studije a ni ekonomske procene, poklone republici niški aerodrom, i time najbezočnije svoje partijske interese stave iznad interesa Nišlija i Niša, navode ovi politički subjekti.

Protest ispred Gradske kuće foto: gradjanin.rs

Oni kažu da su građani Niša i dosadašnjim protestima pokazali da ne veruju besmislenoj tvrdnji republičke vlasti da želi da preuzme uspešni niški aerodrom, da bi njime bolje upravljala od Nišlija, nakon što je beogradski aerodrom ustupila francuskom koncesionaru, a koji upravlja i aerodromom u Prištini.

O uspešnosti Vladinog upravljanja govori i najavljeno istupanje „Etihada“ iz „istorijskog ugovora“ kompanije „Er Srbija“ koje će nakon ogromnih subvencija postati još jedan ekonomski promašaj. Ponižavajućem udvorništvu lokalne vlasti pridružio se i predsednik svih građana Srbije , Aleksandar Vučić svojom izjavom na RTS-u o „tupavim protestima“ Nišlija protiv predaje Aerodroma. Pogotovu su za Nišlije uvredljive tvrdnje da oni koji protestuju „neće Srbiju u Nišu“ i da će poklanjanje Aerodroma Republici biti samo prenos iz „jedne u drugu društvenu svojinu. Nišlije ne žive u neprijateljskoj državi, gospodine Predsedniče! – tvrdi se u saopštenju.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić najavio je svoj dolazak u Niš za sredu 25.aprila, kako bi po drugi put (II fazu) otvorio subvencionisanu kompaniju „Leoni“, preuzimajući, po ko zna koji put, nadležnosti člana Vlade.


Protest ipak na Trgu kralja Milana

Zbog svih poniženja od strane udvoričke lokalne vlasti, kao i zbog uvreda ohole republičke vlasti, oličene u izjavama Predsednika Republike Aleksandra Vučića, podržavamo protest građana Niša za odbranu Aerodroma „Konstantin Veliki“ u sredu 25.aprila u 18 sati na trgu Kralja Milana. Najavljujemo i Tribinu u Skupštini Grada, na koju ćemo pozvati sve niške odbornike i zatražiti od svakog pojedinačno da glasaju protiv poklanjanja niškog Aerodroma i pozvati ih na odgovornost pred ovom i svim budućim generacijama Nišlija, navodi ova grupa stranaka, udruženja i pokreta.


gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *