Kosom u Čairu otpočeo peti PozitivNI festival

Pred mnogobrojnom publikom, velikim muzičko – scenskim spektaklom ,,Harmony and Understanding’’, sinoć je otvoren peti festival PozitivNI. U parku Čair publika je uživala u replikama i najpoznatijim numerama iz filma ,,Kosa’’, u izvođenju blizu sto niških muzičara i umetnika.

foto: PozitivNi festival

Po prvi put nakon 40 godina od nastanka ovog kultnog filmskog ostvarenja, „Kosa“ je izvedena u Nišu. Zvuk ljubavi i mira ispunio je najveći niški park i kroz buđenje nostalgije ponovo oživeo ideju harmonije i razumevanja. Niški muzičari, glumci, plesači, umetnici, akrobate kao i mnogi drugi su sinoć Čair, barem na trenutak, pretvorili u Central park i posetiocima dočarali ovo jedinstveno i neponovljivo delo Miloša Formana.

Pored toga, posetioci su imali priliku da prisustvuju pretpremijeri filma ,,Lui Lack’’, nišlije Stefana M. Mladenovića, kao i u izložbi nagrađivane ruske umetnice Sofije Ječine. Muzički program klasičnog dana upotpunili su nastupi učenika Srednje muzičke škole i studenata Fakulteta umetnosti iz Niša.

Celokupni program današnjeg dana će, zbog iznenadnog pogoršanog zdravstvenog stanja Josipe Lisac, biti odložen.
Program festivala PozitivNI nastavlja se u subotu, kada će u parku Čair od 10 sati otpočeti program posvećen deci i dečijem stvaralaštvu, dok će u večenjim časovima počev od 18 sati biti održani koncerti grupa Ničim izazvan, Lollobrigida i pevačice

Bojana Vunturišević, kao i bendova izabranih na konkursu. Subotu će dodatno upotpuniti kreativne radionice za decu, kao i interaktivne radionice iz sfere alternativne i moderne umetnosti.

Ulaz na sve sadržaje festivala otvoren je za posetioce.

Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *