Kroz projekat „Upoznaj svoj grad”, niški učenici se upoznaju sa kulturno-istorijskim nasleđem grada

Svakodnevno se dešava da prolazimo pored nekih znamenitih građevina ili spomenika a da toga nismo svesni i da ih ne primećujemo. Upravo zbog toga Turistička organizacija Niš, sprovodi projekat „Upoznaj svoj grad” tokom kojeg se učenici niških škola kroz obilaske najvažnijih spomenika upoznaju sa kulturno-istorijskim nasleđem svog grada.

Program obilaska lokaliteta, kažu iz turističke organizacije, kreiran je u sklopu predmeta istorije, a prema razredima i nastavnom planu koji obrađuju. Turistička organizacija Niš ovim projektom želi da pozitivno utiče na učenike i njihovo formiranje celovite slike grada u kome živimo.

„Trenutno je kroz ovaj projekat lokalitete kao što su Tvrđava, Medijana, Arheološka sala narodnog muzeja Niš, Ćele Kula i Čegar obišlo oko 800 učenika niških osnovnih škola, dok se projektu uključuju i niške gimnazije“ – kažu iz TON-a.

Zajedno sa Turističkom organizacijom Niš, zbog velikog interesovanje škola i učenika, u ovom projektu učestvuju i Narodni muzej Niš i Udruženje turističkih vodiča Niš, kao i drugi akteri koji svako iz svog domena doprinose organizaciji obilazaka.

„Smatramo da će ova akcija doprineti da se mlađe generacije povežu sa korenima i upoznavajući svoj grad razviju pozitivan odnos prema turizmu i time se pojača uključenost lokalnog stanovništva u razvoj turizma“ – dodaju iz TON-a.

Datumi zakazanih obilaska se popunjavaju do kraja školske godine, a projekat će se nastaviti i početkom septembra odnosno početkom naredne školske godine.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *