Kuda za vikend? – Evo šta nudi Planinarski savez Niša

Planinarski savez Grada Niša, za vikend 21/22 oktobar ove godine, najavljuje sledeće akcije svojih klubova:

PD “SUVA PLANINA“ oraganizuje dvodnevnu akciju u okviru koje se obilaze Osogovske i Čudinska planina u pograničnom području Srbije, Bugarske i Makedonije. Za subotu je predviđena pešačka tura od Serafimove vodenice do tromeđe na Žeravini. U nedelju se penje vrh Osogovskih planina – Ruen (2252 mnv) i vrh Čudinske planine – Šuplji kamik (1337 mnv), koje se prostiru duž granice Bugarske i Makedonije.
Na ovu akciju se polazi u subotu 21.oktobra, a svi detalji kao i kontakt vodiča, nalaze se na FB stranici Planinarskog društva “Suva Planina“.

PK “ŽELEZNIČAR NIŠ’‘ u subotu, 21.oktobra, organizuje odlazak na tradicionalnu planinarsku akciju “ Jesenji uspon na Leskovik“. U okviru ove akcije, predviđene su dve staze koje polaze iz Lipovca, i to: laka – dužine 9km sa visinskom razlikom od 280m i teža – dužine 15 km sa visinskom razlikom od 700m. Na atraktivnost ove akcije utiče obilazak srednjovekovnog Lipovačkog grada i manastira sv. Stefan u Lipovcu.
Svi detalji, kao i kontakt vodiča, nalaze se na FB stranici Planinarskog kluba “Železničar“.

PAK “MOSOR“ i PD “SUVA PLANINA“ svoje članove, zainteresovane za akciju “Jesenji uspon na Leskovik“, pridružuju organizovanom odlasku PK “Železničar“.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *