Kvar smećara prouzrokovao prepune kontejnere u Nišu

U poslednjih nekoliko dana, na desetine mejlova Nišlija stiglo je na adresu nase redakcije, a glavni razlog je rad JKP“Medijane“, odnosno kontejneri koji nisu pražnjeni već desetak dana i stanje koje gradjani ocenjuju kao „alarmantno“. U ovom preduzeću potvrđuju da je bilo problema, i to isključivo zbog ekstremno niskih temperatura, ali najavljuju najhitnije ponovno uspostavljanje dinamike odvoza otpada.

Situacija sa nagomilanim otpadom počela danas da se rešava – foto: gradjanin.rs

Uglavnom se žalbe Nišlija odnose na više delove Grada i na ulice koje se nalaze na periferiji,odnosno naselja koja su udaljena od centralne gradske zone. Pojedini čitaoci naveli su da autosmećari nisu prolazili još od kraja decembra, ali to iz JKP“Medijane“ oštro demantuju.

Tačno je da se u pojedinim delovima Niša kasni, ali nema ni govora da je to toliko kašnjenje, jer mi imamo poslednjih 5,6 dana i to najviše sa vozilima, jer je zbog niske temperature u većini kamiona nafta zamrzla, a na mnogima su popucala i hidraulična creva, pa smo u jednom trenutku imali čak 16 kamiona koje nismo mogli da popravimo, pa i sad imamo desetak koji stoje, naveli su iz ovog javno-komunalnog preduzeća.

Nadležni dodaju i da imaju i problem sa popravkom, jer su prošlogodišnje finansije potrošene, pa se sada čekaju nove javne nabavke za rezervne delove koji su neophodni, ali ističu da će se nekako snaći da lorisnici ne osete razliku u kvalitetu pruženih usliga.

Inače Niš, odnosno JKP“Medijana“ poseduje 32 autosmećara, insamo 5 kamiona koji su namenjeni za čišćenje snega, pa je Gradonačelnik lično, nakon kolapsa koji je nastao sa prvim snežnim padavinama naložio da se hitno duplira broj vozila.

N.M

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *