Marihuana lako dostupna i đacima niških škola

Policija je u dvorištu srednje škole u Nišu, kod šesnaestogodišnjeg mladića pronašla izvesnu količinu marihuane. Pretresom stana u kome živi, policija je pronašla sedam paketa marihuane sa oko 7,6 grama i presovanu biljku „kanabis sativa“, saopštila je niška policija.

maihuana

Takođe, policija je, u neposrednoj okolini zgrade u kojoj je vršila pretres, uočila i sedamnaestogodišnjaka kod koga je pronašla deset paketa marihuane sa više od 19 grama.
Nezvanična saznanja su da se u prvom slučaju, radi o Medicinskoj školi u Nišu, “Milenko Hadžić”, ali nepoznato je da li je mladić učenik te škole ili ne.

Direktora smo danas pokušali da kontaktiramo u dva navrata, ali prvi put nam je rečeno da je negde u zgradi, a drugi put da je otišao van zgrade “na neki sastanak”. Na pitanje, da li neko može da odgovori u školi, da li je osumnjičeni mladić đak te škole, rečeno nam je da sem direktora niko nije ovlašćen da daje takve izjave, kao i da je zabranjeno da se daje njegov broj mobilnog telefona.

-Nama nije poznato da je policija nekoga uhapsila zbog toga, rečeno nam je u razgovoru. Bez obzira da li je ovaj maloletni diler đak te škole ili ne, evidentno je da se do ove droge lako može doći u Nišu što je svakako alarm za mnoge službe.

Policija će podneti krivične prijave, u redovnom postupku, protiv oba mladića, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv maloletnika biće podnete krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *