Medijana dobila Školu roditeljstva

Niški Dom zdravlja i Gradska opština Medijana dobili su Školu roditeljstva čime je realizovana inicijativa najveće niške opštine i ove ustanove stara skoro godinu dana, a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Kompanijom Rosa.

Gradska opština Medijana je još u septembru prošel godine pokrenula inicijativu za otvaranje Škola roditeljstva u dogovoru sa niškim Domom zdravlja, u nameri da roditeljima sa našeg područja olakšamo obavezu i posao roditeljstva. Ministarstvo zdravlja i kompaniju Rosa su imali sluha za to, prihvatili poziv da im budemo partneri a sve zarad toga da budući roditelji na jednom mestu dobiju pitanja na odgovore koje zahteva uloga oca i majke – rekao je na otvaranju predsednik Grasdske opštine Medijana Nebojša Kocić i naglasio:

Prvi čovek najveće niške opštine podsetio je da je Medijana prepoznatljiva po akcijama koje imaju za cilj proširenje porodice i brizi za najmlađe i nove generacije u celoj Srbiji:

Dobitnici smo nagrade „Ponosna kolevka“ po brizi za pronatalitetnu politiku i porodice sa troje i više dece, po oceni Pokreta za decu tri plus peti u Srbiji od 169 gradova i opština, kao jedina gradska opština. Prvorođenom detetu u nedelji na teritoriji opštine darujemo 10 hiljada dinara, trećerođenom 120 000 dinara, finansiramo vantelesnu oplodnju za 20 parova sa po 200 000 dinara. Imamo ,,Karticu za mamu i bebu’’ za popuste u više od 30 firmi iz raličitih oblasti rada, u poliklinikama, salonima, taksi udruženjima, rekao je Kocić uz napomenu da je na području opštine ove godine oko 1000 novorođene dece. Naša opština prepoznatljiva je po prefiksu „Medijana za bebu više“ i mi smo veoma ponosni na to – završio je prvi čovek Medijane.

Direktor niškog Doma zdravlja, dr Milorad Jerkan zahvalio je na svesrdnoj podršci opštine Medijana na putu da i Niš dobije Školu roditeljstva.

Predsednik opštine je bio jedan od inicijatora za otvaranje Škole roditeljstva, i povezao nas je sve u ovoj akciji. Između 800 i 900 porodilja prođe kroz naš Dom zdravlja, a novinama koje će biti od danas u primeni savetodavna uloga naše ustanove i tima naših zdravstvenih radnika biće značajnija- rekao je dr Jerkan zahvalivši i građanima koji su uvek otvoreni za saradnju i nove ideje.

U ime Ministarstva zdravlja otvaranju je prisustvovala Snežana Pantić Aksentijević, koja je naglasila da je niška Škola roditeljstva dvadeseta u Srbiji, i najveća u trogodišnjem projektu u saradnji sa Rosa kompanijom, tokom kojeg je više od 5000 roditelja dobilo najrazličite savete i razne vrste pomoći.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *