Milošević (SSP): Natalitet se podiže brigom o porodiljama, a ne donacijom umetničkih slika

Povodom nedavne donacije umetničkih slika niškom porodilištu od strane predsednika niške opštine Medijana Nebojše Kocića, koji je to okarakterisao kao čin “za rast nataliteta i oplemenjivanje prostora”, oglasila se poslanica Stranke slobode i pravde iz Niša Jelena Milošević koja kaže da su spavaćice, posteljine, konci za ušivanje i epidural ipak potrebniji nego slike.

Milošević ističe da se natalitet podiže brigom o porodiljama, kvalitetnom hranom, higijenom u porodilištu, adekvatnom opremom i ljubaznim odnosom zdravstvenih radnika.

„Spavaćice, posteljine, konci za ušivanje, epidural, gospodine Kociću, ne zvona i praporci. Doniranje umetničkih slika praćeno medijskom pompom je prst u oko porodiljama koje leže u isflekanim posteljinama i pocepanim spavaćicama“ – navodi Milošević.

Dodaje da bi samo oni koji su gledali spot Srpske napredne stranke za lokalne izbore 2020. godine, u kome je porodilište novo, savremeno i prebačeno u Novi klinički centar, rekli da je ovo lep gest.

„Oni koji poznaju prilike i uslove u našem porodilištu, kažu da je porodilište u Nišu u takvom stanju da stručnjaci procenjuju da je bolje napraviti novo, nego rekonstruisati staro. Da slikovito objasnim, tuširanje u kupatilu je skoro pa nemoguće, oprema je stara i dotrajala, nema konca za ušivanje, nema opreme za epidural i klistir, a čista posteljina i nepocepana spavaćica su retkost. Dakle, nema osnovnih uslova za boravak i oporavak porodilja“ – dodaje ona.

Zaključuje da vlast obećava najpre rekonstrukciju starog, pa izgradnju novog, najmodernijeg, i da se Nebojša Kocić odlučio na poklon za useljenje u novo porodilište koje ni tačnu lokaciju nema, jer te slike, ma koliko bile lepe, drugu namenu ne mogu da imaju.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *