Misija uspela – Deda Mraz darovao i decu iz Udruženja osoba sa autizmom

Četvoronedeljna zajednička, humana akcija Udruženja za pomoć osobama sa autizmom i Niške televizije, da se prikupi dovoljno novogodišnjih poklona za dečicu – članove Udruženja, samo dan pred ulazak u Novu 2017. i zvanično je završena, i to daleko uspešnije nego što se iko i nadao. Upakovana iznenađenja otišla su u prave ruke, a gotovo trećinu “viška” nesebični drugari darovali su vršnjacima koji nažalost, trenutno boluju od nekog oblika maligne bolesti.

Dobročinstvo i humanost svih Nišlija, koje su se u poslednjih mesec dana odazvali “izazovu” i zajedničkim apelima, da u dobrotvornoj akciji svi zajedno obezbede novogodišnje poklon paketiće za one najmlađe iz Udruženja, i zvanično su još jednom pokazali da “cilj opravdava sredstva”. Epilog- nasmejana lica na destine dece i njihovih roditelja, članova Udruženja ali i svih zaposlenih u OŠ “Ćele Kula” u kojoj je, nakon što je ih je “deda u crvenom odelu” darovao, pripremljena i dečija priredba uz prihgodnu zabavu.

-Stvarno se nismo nadali ovakvom odzivu naših sugrađana i prijatelja naših prijatelja, i ne mogu vam opisati koliko nam je puno srce što je za razliku od nekih prethodnih godina, u kojima smo se sami borili, sada neko i zvanično, potpuno neobavezujuće stao uz nas, mislim na NTV, a kasnije i svi ostali koji su zahvaljujući mediju to i čuli, tako da samo mogu da izrazim punu zahvalnost za sve što je učinjeno ovih dana za sve članove, naveo je Danijel Arsenković, jedan od predstavnika Udruženja.

Nakon gostovanja u jutarnjem program NTV i poziva da se u što većem broju odazovu svi oni koji imaju mogućnosti da pripreme poklon paket, na vrata niške televizije i kesama u rukama, u poslednjih dvadesetak dana zakucali su svi… od dece do onih najstarijih sugrađana.

Zaista smo ponosni što smo mogli da pomognemo, iskreno, nismo se nadali ni mi da ima toliko onih koji su spremni da se pokrenu, da učine nešto dobro i da učine nekoga srećnim pored svih problema koje svi imamo i slušamo svakodnevno, kratko su prokomentarisali zaposleni u NTV i istakli da im je posebno drago da su “probili” planiran broj, tako da će i drugim mališanima stići lepo upakovano novogodišnje iznenađenje.

Podsetimo, čokolade, bombone i igračke prikupljane su svuda…Za samo jedan dan, stanari zgrade u Romanijskoj ulici pribavili su novčana sredstva i istog dana upakovali 50-ak paketića i muzičkih čestitki, a akcija je pokrenula i đake trećake iz OŠ “Vožd Karađorđe, njih 25-oro koji su lično napravili, napunili i dostavili “kutije drugarstva” u studio gradske televizije. Uključile su se i pojedine private lekarske ordinacije, sa kojima je dogovoreno da najmlađi dobiju i besplatne zdravstvene usluge i preglede, a kao što znamo, tu su i drugari iz “Svetine kafane” koji sui z najobičnije kafanske priče pripremili gotovo četvrtinu od ukupnog broja poklona, a o čijoj solidarnosti je pričala gotovo čitava Srbija.

Niš je JOŠ JEDNOM POBEDIO!!!

N.Marković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *