Mladić ranio policajca i bezbednjaka iz automatske puške u centru Niša

Ne pamti Niš krvavu noć kao što je bila između subote i nedelje kada je pobesneli Ivan P. (32) iz automatskog oružja ranio policajca M.M. (31), radnika obezbeđenja i još jednog građanina ispored kafića „Manila“ koji se nalazi na Trgu kralja Milana, u epicentru ovog grada. Pucnjava se zbila oko 2,45 sati, a hitri policajci su savladali Ivana P. i sprečili dalje krvoproliće.

Policija je potvrdila da je on pucao iz automatskog oružja, a sve se odigravalo filmskom brzinom gde je jedan policajac bukvalno skočio na Ivana P. posle čega je uhapšen ovaj razuzdani mladić. Kako nam je Hitna pomoć u toku kobne noći saopštila, policajac je ranjen u grudni koš, operisan je u Kliničkom centru i sada se oseća stabilno. Hospitalizovan je na Ortopedskoj klinici radnik obezbeđenja i Ivan P. koji je pucao. Oni se nalaze na odeljenju Intenzivne nege koju obezbeđuju brojne policijske snage.

Pucnjavi je prethodio sukob u kafiću između Ivana P. i dvojice mladića koji su bili sa njim u društvu, a sa radnicima obezbeđenja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta.

I.P. se posle toga ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca prema radniku obezbeđenja (30) koji se nalazio ispred kafića. Osim radnika obezbeđenja, lakše je ranjen još jedan muškarac (37) koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno sa njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša, kaže portparolka Nataša Zorić Živaniović.

Da se sve odigravalo filmskom brzinom govori i činjenica da je Ivan P. stigao na trg i odmah krenuo sa pucnjavom prema kafiću, a u pravcu okupljenih ispred lokala. U gluvo doba noći, pucnji su probudili na stotine građana koji žive u blizini ovog kafića.

Osumnjičeni I.P. je pucao i na policijske službenike i tada je ranio policijskog službenika M.M. (31), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na osumnjičenog. Prilikom intervencije lakše su povređana još dvojica policajaca. U takvim nezabeleženim okolnostima policajci su odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragičnije posledice, pojašnjava Zorić Živanović.

Policija intenzivno traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu Ivana P. a koji su pobegli nakon pucnjave

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom sudu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *