Mlaz vode iz Titove fontane dodiruje kablove za struju? (VIDEO)

Fontana u Niškoj Banji izbacuje ponekada takav mlaz vode da dodiruje kablove koji vise iznad vodoskoka te predstavlja opasnost po sve šetače, posetioce parka, a pogotovo decu koja se tu stalno igraju.

Snimak prijatelja „Građanina“ pokazuje iz nekoliko uglova kako mlaz vode dodiruje kablove za struju.

Ova fontana je kako se priča pravljena u parku u čast za nekadašnjeg maršala Tita.

Predsednik opštine Niška Banja, Dejan Jovanović kaže da je upoznat s tim, ali da su mu „vezane ruke“.

To su kablovi koje je verovatno postavilo lečilište „Niška Banja“ od Zelengore pa preko fontane. Potrebno je ispitati kada je postavljeno i ko je tu postavio kablove jer mi za to nismo dali odobrenje, a ne možemo ni da ih uklonimo – kaže Jovanović.

Kontaktirali smo upravu lečilišta, ali se niko nije javio na telefon. Sigurno da je i njima bezbednost građana na prvom mestu tako da ćemo videti da li će reagovati na neki način, ako su oni postavili taj kabl.

M.S.

3 Comments

  1. Ova Banja ne moze da iznedri nekog sposobnog, elokventnog i obrazovanog coveka koji bi oformio tim strucnjaka za obnovu najstarije banje u Evropi. Svi koji vladaju u zadnjih 50 godina dolaze kao posledica politike. I svi su bezidejni, netalentovani za strateski plan i operisani od bilo kakvog sagledavanja prioriteta. Umesto toga kupuju se dronovi za nadgledanje mogucih pozara i hvali se postavkom nekakvih trudnickih klupa u parku. Zaista da nije smesno bilo bi zalosno. Banjci treba da se zapitaju ko je dobio novac da bi se gradila fabrika kod Loznog Kalema a sto ce staviti tacku na bilo kakvu pricu o tome da ce Niska Banja opet biti turisticko mesto. Umesto da grade pricu o tome da je tu rodjen ljubisa Samardzic ili da je to bilo letovaliste Cara Konstantina, ili da u Niskoj banji raste jednistveno drvo Panciceva omorika, banjcima se gradi fabrika u kojoj ce raditi za sicu. A mogli su da se bave turistickim biznisom bas kao svajcarci u nekoj od njihovih banja…Mesto koje je pre 40 godina bilo poznato po toploj vodi, rostilju, muzici u nekoliko hotela, blatnoj terapiji, letnjoj pozornici, prelepim vilama, mesto u kome je Bijelo Dugme spremalo album „Bitanga i princeza“, mesto u koje su hipici 60′ navracali jer su kod „rampe“ stopirali na putu za Indiju a medju njima bio i Robert de Niro…I ima jos toga ali u Banji se smenuju bezidejni i netalentovani vladari zbog kojih ona propada…A fontana i struja? Koga jos to da zanima i da se tice kada to nije njihov problem.

  2. Пронашли решење, смањили притисак на фонани, тако да каблови остају ван домашаја воде.
    Хвала Грађанину на помоћи

  3. U banji postoji i klupica za prepovijanje i dojenje beba. Ta klupica je tako prljava i nakaradno smisljena da mislim da niko nikad nije ni seo na nju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *