Muzički rusvaj: Nastup Gipsy Kingsa, orkestra Feata Sejdića i Crnih Mambi

Svetska muzička atrakcija Gipsy Kings su narodski rečeno napravili rusvaj na džez festivalu „Nišvil“ u Nišu jer je nekoliko hiljada ljudi bilo oduševljeno njihovim nastupom od oko sat i po vremena.

Vrh spektakla je bio kada su na binu izašli orkestar Feata Sejdića i popularni niški sastav Crne Mambe tako da su zajedničkim snagama odsvirali nekoliko pesama, a publika je posebno pozdravila melodiju kralja ciganske muzike, Šabana Bajramovića „Askurđela“ ili u narodu poznatiju po prepevu „Kalašnjikov“. Sam izlazak ove skupine na scenu izazvao je bučne aplauze publike, a onda je mikrofon uzeo Nebojša Saitović, vođa „Mambi“ i tu je počeo muzički i emotivni vulkan.

Dodela nagrade

Gipsi Kingsi su i prvi nosioci nagrade Šaban Bajramović koju im je dodelio Ivan Blagojević, direktor festivala.

Ne znamo šta da kažemo. Da smo čuli za festival jesmo, ali da ćemo ovako biti primljeni to niko nije mogao da očekuje – rekao je mladi pevač Kingsa, Kristijano koga je obezbeđenje jedva „spasilo“ od fanova.

Obezbeđenje ga je posle koncerta buikvalno odnelo u šator Kingsa. Mnogi fanovi su hteli da se slikaju ili uzmu autogram od njega, ali ih je bilo toliko da obezbeđenje nije htelo ništa da reskira.

Ovaj svetski bend je oduševio svojim pesmama Bamboleo keko, A tu vera, Pharaon kema, Montagna Abram i drugim.

Mnogi u publici su očekivali da se na bini pojave ona starija imena Gipy Kingsa, ali je objašnjeno da u ovom bendu svira već šesta generacija dve porodice i da se sastav podmladio, a da to ništa ne remeti interpretaciju pesama u šta se publika sinoć i uverila.

M.Smiljković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *