Na današnji dan 1982. godine Radnički se plasirao u polufinale Kupa Uefa

Fudbalski klub Radnički Niš je na današnji dan 17.03.1982 godine ostvario najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji kluba, kao i jedan od najvećih uspeha srpskog fudbala, plasiravši se u polufinale Kupa Uefa pobedom nad škotskim Dandi Junajtedom!

160317-radnicki
Na današnji dan 17.03.1982. godine: Tepan je škotski Dandi Junajted

Ono što će današnjim generacijama uvek ostati neobjašnjivo je da u tom „Radničkom“ ne samo da nije bilo nijednog „stranca“, već da su prezimena apsolutno svih igrača završavala na IĆ!!!!

Na današnji dan 1982. godine Radnički se plasirao u polufinale Kupa UefaUporedo sa ovom utakmicom, na beogradskoj Marakani je Crvena Zvezda tražila prolaz protiv Andrelehta.

Pricaju mi ljudi koji su bili na utakmici C.Zvezda – Anderleht da je u publici nastajala prava euforija kada je zvanični spiker objavljivao rezultate sa utakmice Radnički – Dandi J. Kažu da je dobar deo publike poceo da skandira Radnički, Radnički, a na kraju je preko razglasa pušten i radio prenos sa utakmice u Nišu – zapisao je jedan Nišlija.

Sudio je bratko bugarin

Sudija koji je sudio utakmicu Radnički – Dandi Junajted zvao se Bogdan Dochev. Posle utakmice su ga vodili u EI da izabere kolor televizor po želji. Ne pitajte me odakle znam ovo.. – ostalo je zapisano na jednom od navijačkih foruma.

A Niš?

Pa ne samo Niš, već cela Niška kotlina i jug Srbije je slavio. Pripreme za finale i nezaboravnu pobedu nad Hamburgerom su mogle da počnu.

 

Autor: realsanisave.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *