Na Filmskim susretima u takmičarskoj konkurenciji i dva hrvatska filma

Festival glumačkih ostvarenja „Filmski susreti“ u Nišu ove godine biće održan od 25. do 31. avgusta, a od 12 filmova u konkurenciji za dodelu nagrada tri će biti srpske premijere.

Ove godine je posle mnogo godina napravljen i iskorak. Organizator Niški kulturni centar se za ovu godinu odlučio da u takmičarsku konkurenciju uključi i dva hrvatska filma. NKC je ovim potezom hteo da otkloni barijere prema filmovima koji su na razumljivom jeziku publici.

Niška publika premijerno će moći da vidi „Granice-kiše“ Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, „Južni vetar“ Miloša Avramovića i „Zlogonje“ Raška Miljkovića.

Publika će tokom šest dana trajanja festivala moći da u glavnom programu vidi i filmove „Izgrednici“ Dejana Zečevića, „Ederlezi rajzing“ Lazara Bodrože, „Prokleti pas“ Dragana Pešikana, „O bubicama i herojima“ Petra Pašića, „Patuljci sa naslovnih strana“ Milorada Milinkovića i dva hrvatska filma „Agape“ i „Komiksans“.

Završne večeri, nakon dodele priznanja, biće prikazana pilot-serija „Koreni“ po romanu Dobrice Ćosića i dokumentarni filmovi „Život je muzika“ posvećen glumcu Desimiru Stanojeviću i „Neprilagođeni filmski grof“ o reditelju Milu Đukanoviću.

agencije

2 Comments

    1. Da, ali na otvaranju su „Karlobag“i „Ogulin“, a na zatvaranju „Karlovac“ i „Virovitica“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *