Na grudima Nišlije Save Ranđelovića sija zlatna olimpijska medalja

Vaterpolisti Srbije savladali su u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru Hrvatsku rezultatom 11:7 i postali novi olimpijski šampioni. Zlatnom medaljom se protekle večeri okitio i jedan Nišlija. U pitanju je Sava Ranđelović.

sava-randjelovic
Sava potpisuje autograme

Ranđelović je svoju igračku karijeru započeo u rodnom Nišu, sa sedam godina kada se upisao u Vaterpolo klub Niš, u kojem je proveo deset godina. Kasnije su usledile selidbe u Kikindu (ŽAK) i Beograd (Crvena zvezda). Od 2015. godine nastupa za ekipu Breše. On je sa reprezentacijom Srbije najpre u juniorskoj kategoriji osvojio bronzanu medalju u Francuskoj 2012.godine, da bi samo godinu dana kasnije debitovao u A selekciji. U Dubaiju se juna 2014. godine okitio prvom zlatnom medaljom osvojivši Svetsku ligu, potom je isto ponovio i u Budimpešti na Evropskom prvenstvu.

Sledeće u nizu medalja bilo je zlato na Svetskom kupu u Almatiju, a potom i zlato u Bergamu na Svetskoj ligi i Kazanju na Svetskom prvenstvu. Početkom godine slavilo se na EP u Beogradu, zatim Svetskoj ligi u Huižou. Poslednje u nizu, a osmo po redu zlato, Sava je osvojio sinoć sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Karijera ovog delfina na Čaira svakako ide uzlaznom putanjom, a zajedno sa njim naša selekcija niže nove uspehe i ispisuje istoriju. Sava je ponos Niša i dokaz da se vrednim radom i upornošću, prevazilaženjem prepreka i sa ne tako sjajnim uslova za napredak, ipak može stići do najsjajnijeg odličja i do krova Sveta.

S. Mirković/A. Ilić.
Foto: MTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *