Nagrada „Naissa“ Dušanu Đurđevu

Žiri za dodelu nagrade „NAISSA“ 11. Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu sastavljen od dosadašnjih laureata – književnika Ljubivoja Ršumovića, Slobodana Stanišića i Gradimira Stojkovića, jednoglasno je predložio da se nagrada „NAISSA“ za 2019. godinu i 11. Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, čiji je organizator Gradska opština Medijana Niš dodeli Dušanu Đurđevu.

Dušan Đurđev svojim autentičnim književnim izrazom, originalnim humorom i inteligencijom kojom prožima svoje književno delo ne podseća ni na koga, do na sebe samog i može se objasniti samo sobom samim. Njegove knjige podstiču maštu i pokreću proces razmišljanja, što je u konačnom, svrha čitanja. Mladi čitaoci dolaze do zanimljivih saznanja tumačeći svako na svoj način književnost koja se gleda, čita, o kojoj se razmišlja i o kojoj se uvek misli, jer čitaoca uči razmišljanju, u obrazloženju žirija Festivala.

Organizacioni odbor 11. Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu sa zadovoljstvom prihvata predlog žirija i s radošću objavljuje da se nagrada „NAISSA“, koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa dodeli Dušanu Đurđevu, književniku iz Novog Sada, za sveukupan doprinos književnosti za decu, za sva vesela, razdragana i lepršava detinjstva.

Festival će biti održan 21. i 22. marta ove godine.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *