“Nasmejani Nišlija” postao prvak Evrope u kik-boksu pred gromoglasnim “Čairom”

Stevan Živković ili kako su ga neki već prozvali “Nasmejani Nišlija” prvak je Evrope u kik-boksu, disciplina Low kick, do 71 kilogram posle noćašnjeg meča sa aktuelnim prvakom kontinenta, Špancem Angelom Valdiviestom, a u vreloj atmosferi niške hale “Čair” gde je organizovan pravi spektakl. Od pet rundi, Živković je bio dominantniji u četiri dok je prva bila klasično ispitivanje snaga. Glasalo je troje sudija, a Živković je meč dobio sa 2:1.

490x370_steva-posle-pobede
foto: Južne vesti/Vanja Keser – Pobednik Stevan Živković

-Kako mogu da izgubim pred ovakvom publikom, hvala svima koji su pomogli i svima onima koji su me danas bodrili porukama i pozivima iz inostranstva-rekao je Živković.

Prvih tri minuta, prva runda, dva profesionalca su “ispipavala teren”, dok je Živković u drugoj rundi krenuo u seriju udaraca i dobro uzdrmao Španca kome je naneo posekotinu ispod levog oka. S obzirom na to da Španac nema izgubljenu borbu u poslednjih 40 mečeva, gromoglasne Nišlije nisu očekivale da Španac bude „mlak“ u pojedinim trenucima što je Živković iskoristio do kraja. Istina, španski borac je pokazao neverovatnu fizičku pripremljenost, ali se videlo da je Živković više želeo pobedu. Borba je bila čista što je publika nagradila aplauzom.
U uvodnoj borbi sastali su se Aleksandar Konovalov i Slovak Stevan.

Biografija:
Ime i prezime: Stevan Živković
Datum rođenja: 02.01.1988
Mesto rođenja: Niš, Srbija
Visina: 183 cm
Kategorija: Lakoteška
Dosadašnji rezultati: 31/23p/6nk/9p

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *