NEHUMANO! Par hiljada Nišlija bez vode dva dana

Porodice s bebama, stariji, iznemogli i drugi građani naselja Milka Protić (KP dom) i Novog sela sa okolnih 11 sela su juče ceo dan bili bez vode, a kako se najavljuje i danas će ista situacija biti do kraja dana. Građani iz naselja Milka Protić su s pravom besni na JKP“Naisus“ jer je juče samo jedna cisterna snabdevala građane pijaćom vodom i to na sat vremena. Maja Biculović, stanovnik „Milke Protić“ kaže da je situacija krajnje nehumana.

cisterna

-Samo sat vremena je juče stajala cisterna s vodom tako da je u naselju bila prava trka da uzmemo vodu. Komšije su se nekako snalazile da pomognu majkama s malom decom koje nisu mogle da ostave mališane same tako da smo nalazili kante, flaše da i za njih uzmemo neki litar pijaće vode. Pa tu su stariji građani kojima je trebalo da se dopremi voda. Sada se priprema velika slava Sveti Nikola, a niko ništa nije uradio bez vode. Ma, haos su napravili-priča Biculović. problem je nastao tako što je niški Vodovod najavio radove, ali su radnici naišli na PTT kablove(što je nadležnost drugog preduzeća) tako da je u jednom trenutku sve stalo jer je te kablove trebalo izmestiti, a građani su u međuvremenu bili bez vode. Radovi traju i danas, a realna najava je da će nekoliko hiljada građana ovog dela Niša vodu dobiti tek večeras, iako je taj rok bio zakazan za danas u 15 sati.

Zoran Ignjatović, pr „Naisusa“ kaže da je danas situacija normalizovana. On se slaže da je sat vremena malo da bi celo naselje natočilo vodu, ali i kaže da je potrebno najmanje dva sata da se cisterna hloriše i pripremi za distribuciju građanima.

-Najveći problem su ti kablovi jer nismo mogli da znamo da se oni tu nalaze. Mi smo svoj deo posla, čak i više od predviđenog, ali sada je neophodno da se uklone da bi završili s poslom. trenutno se radi punom parom kako bi se kvar otklonio. realna prognoza je da će stanovnici naselja, ali i sela dobiti vodu do večeras-kaže Ignjatović.

M.S.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266