Neuspela provokacija: Niški lekari pomogli dečaku koji je na majici imao amblem „Velike Albanije“

Fotografija dečaka u majici koja veliča „Veliku Albaniju“, a koja je snimljena u Kliničkom centru u Nišu, uzburkala je strasti na društvenim mrežama. Ovu fotografiju i tekst su prenele KM novine.

Klik za uvećanje

Tačno je, juče je dovedeno dete iz Preševa na Dečju internu kliniku sa tom majicom, ali naši lekari nisu hteli dublje da ulaze u razloge takvog čina nego su odmah naložili roditeljima da skine majicu i obuče pižamu. Dečak je dobro – rečeno nam je u Kliničkom centru Niš.

Amblem koji je nesrećni mališan nosio na majici je isti onaj koji se na dronu pojavio na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija u Beogradu.

KM novine navode da su sliku snimili pacijenti i navode da ovaj uvredljivi anti-srpski čin služi na čast onima koji su ga obukli u tu odeću.

Na Kosovu i Metohiji se svaki simbol države Srbije i Pravoslavni verski simbol smatra „nacionalističkim incidentom“ zbog čega tzv. „policija Kosova“ privodi one koji ih na sebi imaju, a odeću ili predmete oduzima. To, izgleda, nikome ne predstavlja prepreku da odvede albansko dete u Niš na lečenje i to sa istaknutim simbolom izrazito uvredljive anti-srpske ideje. Podsećanja radi pomenućemo da karte tzv. „velike“, ili kako sve češće kažu „etničke“ Albanije, obuhvata i srpsku teritoriju van Kosova i Metohije koja se prostire do Niša, komentariše ovaj portal.

M.S./N.M.

4 Comments

  1. zasto niste pocepali majicu a detetu dali drugu i onda ga zakrpiti malog i poslati u albaniju da dobije pomoc a roditelje prijaviti socijalnom i malog uzeti u dom a oni na sud? Vi ljudi ko sa kruske da ste svi pali dozvoljavte da vas vuku za nos primitivci iz preseva pa ako ne znate da doakate takvima kome vi takvi tupavi pa trebate?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *