Niš od doline gladi postao grad nasilja

Deo opozicije u Nišu zatražio je posebnu sednicu Skupštine grada Niša juče povodom paljenja automobila dva funkcionera Srpske napredne stranke jer je, kako kažu, ugrožena bezbednost građana. U saopštenju Demokratske stranke se navodi da osuđuju vandalski čin paljenja dva automobila u tri dana. Ono istina, istražni organi još nisu saopštili zvanično da li su požari podmetnuti, ali vlasnici automobila Gora Đorđević, direktor JKP „Tržnica“ i Miloš Banđur, zamenik gradonačelnika, na to sumnjaju.

Deo opozicije u Nišu

Na osnovu člana 72. Poslovnika o radu Skupštine grada Niša, zahtevamo da predsednik Skupštine Grada hitno sazove sednicu Skupštine Grada, na kojoj bi se raspravljalo o načinima sprečavanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine u Nišu kao i o odgovornosti za ovakvo stanje, kao da i sednici prisustvuju predstavnici MUP-a Srbije, PU u Nišu, koji bi pružili adekvatne informacije, saopštava DS.

Oni pozivaju vladajuću stranku, „koja je najodgovornija, između ostalog i za bezbednost u Gradu, da pod hitno preduzme aktivnosti na smanjenju političke tenzije, jer bezbednost građana i bezbednost njihove imovine niko ne sme da ugrožava“.

Jovanović: Sve se radi na tome da izbori budu i u Nišu kad i u Beogradu

Niš su nekada zvali „dolinom gladi“, a danas je poznat po hapšenju političkih neistomišljenika i paljenju automobila“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša, povodom paljenja automobila direktora JKP „Tržnica“, što je drugi slučaj za tri dana, a prvi je bio automobil zamenika gradonačelnika Niša.

On kaže da je Niš definitivno postao „grad nasilja“ i da se još jednom potvrdilo ono o čemu je već govorio, a to je da u gradu na Nišavi caruje sistemska korupcija.

Ovo je grad u kome je bitno koji će direktor koliko partijskih kadrova da udomi i koliko će tendera u svojoj firmi da „kontroliše“, objašnjava Jovanović i dodaje da je to moguće samo u onim firmama gde je još malo para ostalo pošto se ništa kapitalno iz budžeta Grada ne radi, a već je ojađen, dok su prosečne zarade manje nego u Pirotu i Kragujevcu, pa mladi masovno beže odavde.

„Ovo što se dešava sa učestalim paljenjem automobila nas neodoljivo podseća na želju da se u Nišu izazove haos i uvede prinudna uprava, a i da se sprovedu vanredni lokalni izbori zajedno sa beogradskim. Definitivno se sve radi sa jednim ciljem iz jednog centra“, zaključuje Jovanović.

Svoj osvrt na nebebednost u gradu imala je i Narodna stranka.

gradjanin.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *