Nišlija poginuo dok je vraćao unuka i njegovog druga s mora

Nišlija Vojin Pejković(75) poginuo je juče u sredu oko 8.00 sati u saobraćajnoj nesreći kod Kolašina u Crnoj Gori dok je dovozio unuka J.S.(14) i njegovog druga A.R.(14) sa letovanja u Tivtu. Nesreća se dogodila  na putu Podgorica-Kolašin kod Crkvina.

foto: Vjesti.me

Dečak A.R. ima teške povrede i nad njim je obavljena operacija u Kliničkom centru u Podgorici, ali mu život još uvek visi o koncu. Vojinov unuk J.S. je lakše povređen, ali je i on hospitalizovan. Njegovi roditelji su se još jutros zaputili u Podgoric u čim im je javljeno za saobraćajnu nesreću.

Vojin Pejković

Do nereće je došlo kada su se se sudarili kamion podgoričkih oznaka kojim je upravljao Mladen Ajković i „fiat punto“ niških registarskih oznaka za čijim volanom je bio Pejković.

Pejković je nekada u Nišu bio na mestu Zavoda za urbanizam.

Jedan od dečaka 14-godišnji A.R. zadobio je teške telesne povrede opasne po život, i on je hitno operisan u Kliničkom centru u Podgorici, dok je J.S. Inače Vojinov unuk, zadobio lakše povrede i on je sa Intenzivne nege prebačen na Dečiju kliniku u Podgorici.

Njegov mlađi brat Zvonimir Pejković kaže da je porodica uspela da se na kratko čuje sa dečakom J.S. čiji je deda na mestu ostao mrtav nakon nesreće.

Bratanica, Vojinova ćerka i njegov zet krenuli su za Podgoricu. Dete je reklo je da se ničeg ne seća, da samo zna da nisu bili u autu kada je policija došla, već su ležali na travi nekoliko metara dalje od auta. Rekli su nam da su se direktno sudarili sa teretnim vozilom. Brat je često vozio na relaciji Tivat-Niš, tamo je provodio letnje dane, nikad nije imao udes, nikad prekršajne kazne. Otkako je u penziji, više vremena je provodio na moru. Krenuo je da vrati dečake kući – ispričao je Zvonimir.

Ajković, koji je bio za volanom kamiona je nakon saobraćajne nesrće priveden i on će biti saslušan pred nadležnim tužiocem

Uzroci nesreće se ispituju.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *