Nišlije o političarima: Svi su isti – kao „nokat i meso“

Političari skoro svih partija su među Nišlijama prokockali poverenje tako da veliki broj građana u anketi imaju stav koji se svodi na „Svi su isti“. Jedna ista lica koja se „vrte“ na izborima i standard čiji se stepen najbolje ogleda u frižideru, izgleda da su „dozlogrdila“ mnogim građanima Niša.

Jedno je sigurno, svako od ispitanih ima po jednu veliku nepravdu. Neko je naveo isključenu struju, neko strah od izvršitelja jer duguje banci hiljade dinara zbog neplaćanja održavanja računa, nezaposlenu ćerku i sina, preskupu hrane i gorivo i na kraju krajeva rast siromaštva. Mnogi tvrde da je moral davno zaboravljena kategorija u narodu i to na svim poljima.

Primertno je da i opoziciju i vladajuće partije svrtsavaju u isti koš kao i da ne razlikuju imena opozicionih blokova.

Dragan Milojković, livac kalupar

Dragan Milojković

Političari se sami štite. Oni da bi opstali na političkoj sceni oni moraju da se „grle“ i napadaju, a sve u cilju da budu na vrhu. Isti su i plavi i žuti. Nema tu mnogo veze ko je iz koje partije jer svi žele deo kolača, a sve je u njihovim rukama.

Zoraan Đorđević Kisi, pesnik

Zoran Đorđević Kisi foto: Goran Ćopić

Svi su k’o nokat i meso. Iznose optužbe, psuju se, pljuju, a gde su prijave, policija sud i zatvor. To je redosled. Napisali su zakone da se bolje zaklone. Napisali su ustave da mozak zaustave. Sve ovo meni liči na cirkus Monti Pajtona. U cirkusu je jasno ko su krotitelji, a ko su životinje.

Aksentije Misić, trgovac

Aksentije Misić

Narodu su se malo zgadile afere jer godinama vidimo da se ništa ne dešava da se neko optuži jer se drznuo da uzme ono što mu ne pripada. Više i ne gledam to ko koga napada i za šta? I toliko nepristojnih reči čujem od političara da je to stvarno sramota.

Dragan Kostić, penzioner

Dragan Kostić

Sve su to za mene banditi. Sramota je šta se radi. Svaka Vlada štiti svoje i napada kao neku opoziciju. Pa se onda zamene. A, narod trpi takve nepravde da je to strašno. Ima tu i bahaćenja. Meni i znam još neke, za struju došlo 30.000 dinara za jedan mesec, a gledam ih na TV gde i kako žive. Pa mi muka što sam sve za ovu zemlju dao.

Miroslava Janjić, komercijalistkinja

Šta ćeš, njihovi su sudovi, njihova policija, rupe u zakonu koliko voliš… Zato su dileri slobodni, lopovi političari još pridikuju na televiziji, koferi s parama se dele, narod trpi. Svima nam je muka od toga.

slobodna ilustracija

Radica Spasić, negovateljica

Kad bi oni na vrhu znali u kakvim uslovima živi veliki broj starih lica u Srbiji, u kakvoj bedi, valjda bi ih bilo sramota. ko ih štiti: sami se bave spletkama, podmetanjima, a policija kao uhapsi, a tužilaštvo „procesuira“. I na tome ostane. Kaži mi jedno ime koje je zbog korupcije završilo u zatvoru?

Ristivoje Petrović, penzioner

Svi koriste u Srbiji rupe u zakonu i zato svi i izbegnu zatvor. Kako može neko ko je uhvaćen s koferom punim para da buide na vlasti? Može. U Srbiji sve može.

Anđela Mijušković, učenica

Godinama se taložio taj mulj i sada i pošteni plivaju među poltronima. Moja i nove generacije zato i hoće da pobegnu u neke uređene sisteme. Muka nam je da gledamo kako je beskičmenjaka sve više.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *