Nišlije rizikuju život da bi prešli ulicu kod Doma Zdravlja

Dok neko „izrazito ne završi“ na odelenju Hirurgije u Kliničkom centru u Nišu, neće se suzbiti navika pešaka da kod Doma Zdravlja prelaze duplu traku gde jure automobili. „Građanin“ je juče za pet minuta (11:30 sati) izbrojao 16 osoba koje su nekako umakle automobilima.

Klik za uvećanje

Taj deo između Vatrogasnog doma i Doma Zdravlja u Nišu je svakodnevno kritičan za pešake koji bukvalno pretrčavaju kolovoz širok tridesetak metara ne bi li prešli ulicu.

Ta navika ne može da se iskoreni jer su ljudi navikli tu da prelaze. Istina, s jedne strane dolaze automobili iz pravca Niške televizije, a drugi s kružnog toka. I tu pomaže samo nekakva ograda da se spreči najgore – kaže nam jedan od policajaca koje smo nezvanično pitali da li postoji rešenje problema.

M.S.

1 Comment

  1. Poštovani novinari, kada ste otvorili Pandorinu kutiju onda idite do kraja… Prvo, sa strane ulice gde je Vatrogasni dom ne postoji trotoar za pešake. Drugo, sa strane ulice od Niške Tv ka kružnom toku,kod zgrade do Vatrogasnog doma ( uz živu ogradu) i dalje ka česmi automobili se parkiraju na samoj ulici pored Saobraćajne policije i nikom ništa…čija su to kola?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *