Ništa kapitalno u rebalansu niškog budžeta

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini grada Niša, izjavio je da je neophodno da gradsko rukovodstvo uključi najosetljivije grupe stanovništva u budžetski rebalans na narednoj sednici Skupštine Grada. Ove grupe obuhvataju decu, starije osobe i mlade ljude. Prethodno smo već apelovali na ovu temu krajem prošle godine, ali niški osnovci i dalje nemaju besplatne udžbenike, niti je obezbeđeno besplatno obdanište. Takođe, zahtevamo da deca u osnovnim školama dobiju besplatan topli obrok ili užinu. Jedino što su čelnici Grada prihvatili jeste besplatan prevoz za naše srednjoškolce.

On kaže da je koalicija „Niš, moj grad“ ranije predložila i besplatan prevoz za najstarije sugrađane i da to stoji u predlogu budžeta koji su dali decembra prošle godine. Odbornik smatra da gradska vlast treba nešto da uradi za jug Srbije kada je privredna aktivnost u pitanju jer, kako kaže, sem turske fabrike u Leskovcu, ne vidi neku privrednu aktivnost.

„Možda će biti aktivnosti, ali tek 2027. godine kada su nova radna mesta u pitanju. Tražimo da se uradi nešto konkretno kada su kapitalne investicije u pitanju. U ovom rebalansu gradskog budžetu sve se zasniva na popravkama mobilijara i popravci bedema niške tvrđave, dok su kapitalni problemi u gradu konstantno nerešeni“, tvrdi Jovanović.

On kaže da problemi eskaliraju poplavama u Knjaževačkoj ulici, u nivou palilulske rampe i poplavama oko Čaira.

„Mi i tu tražimo rešenja, jer sa ovakvom gradnjom kakva je sada u našem gradu problemi samo postaju veći,  konkretno su ugrožene opštine Pantelej i Palilula, a kulminacija poplava tek sledi sa klimatskim promenama“, zaključuje Jovanović.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *