Nišville – pet godina volontiranja

U znak obeležavanja Međunarodnog dana volontera, a u sklopu projekta “Volonterski kamp Nišville 2014” koji Nišville fondacija sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije – Nišville jazz festival sutra (petak, 5. decembar) organizuje program „Nišville – pet godina volontiranja“, rečeno je na konferneciji za novinare, održanoj danas u prostorijama Nišville festivala.

Nisville-volonteers-2014

Direktor festivala Ivan Blagojević, koordinator volonterskog tima Marjan Cvetković i PR Nišville fondacije Andrej Blagojević – rekli su da će ovaj događaj imati dva segmenta: ulični jazz i blues koncert u Obrenovićevoj ulici – od podneva pa do 14:00 sati, i drugii deo koji će početi odmah posle toga u Bioskopu „Kupina“ gde će na početku biti prezentovani rezultati istraživanja volonterskog kampa Nišville 2014. U nastavku će uslediti premijerno prikazivanje filma o petogodišnjoij tradiciji volonterskog tima Nišvila: „Nišville jazz festival – pet godina volontiranja“, a program će mini koncertom završiti niški jazz i blues muzičari.

Direktor festivala Ivan Blagojević je najavio početak pretprodaje kompleta ulaznica za Nišville 2015 po promotivnoj ceni, od ponedeljka, 8.decembra, i naglasio da je bukiranje izvodjača u punom jeku, kao i da će uskoro biti najvljeni neki od učesnika predstojećeg festivala.

Blagojević i Cvetković su pozvali predstavnike medija, nevladinih organizacija i instutcija, kao I sve volontere da prisustvuju sutrašnjem dogadjanju – svojevrsnoj promociji aktivizma mladih i volonterske kulture.

Nišville press team