Novogodišnji koncert Akademskog hora SKC-a

Akademski hor SKC Univerziteta u Nišu će kao i svake godine, obradovati svoje poštovaoce Novogodišnjim koncertom. Dirigent će biti maestro Zoran Stanisavljević, vanredni profesor FMU u Nišu. Kao gosti će nastupiti Ženski hor SKC Univerziteta u Nišu, vokalna grupa “Niške devojke” i G-String Guitar trio.

Na programu ce biti kompozicije koje je hor izvodio na mnogobrojnim nastupima  ove godine. Svakako, najzapaženiji nastupi su bili u Košicama, Slovačka,  zatim u Vroclavu, Poljska, gde je hor učestovao u izvodjenju operskih arija u okviru projekta “Singing Europe” sa jos pet poljskih horova, tenorom svetskog renomea Robertom Alanjom i diregentom Basemom Akikijem.

Ipak, najznačajnije je gostovanje u Balčiku, Bugarska, gde je hor briljantnim izvodjenjem takmicarskih kompozicija osvojio Veliku nagradu festival “Černomorski zvuci”, Grand Prix za celokupni nastup, nagradu za Najbolji mešoviti hor i nagradu za Najbolje izvedenu kompoziciju na bugarskom jeziku u kategoriji stranih horova. Pored toga, maestro Zoran Stanisavljević proglašen je najboljim dirigentom festivala.

U Nišu smo imali prilike da ih čujemo na Svetosavskom balu, svečanim akademijama fakulteta niškog Univerziteta i Danu Univerziteta, zatim na obeležavanju Praznika muzike. Takođe, hor je nastupao u Slovačkoj ambasadi u Beogradu kao i na Kopaoniku.

Koncert će biti održan u holu Univerziteta, u četvrtak, 22.decembra 2016. godine u 20,00 časova. Ulaz je slobodan.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *