Omladina niškog NPS-a: Uslovi za boravak dece i mladih u Domu učenika neprihvatljivi

Dom učenika „Dimitrije Tucović“ u Nišu je jedna od dve ustanove u gradu koja pruža smeštaj i boravak učenicima srednjih škola. I dok spolja odaje sliku očuvane zgrade, kako navode iz Omladine Narodnog pokreta Srbije u Nišu, unutrašnjost iste je dosta drugačija, pa pozivaju nadležne institucije da preispitaju ove navode kako bi se ostvarili prihvatljiviji uslovi za boravak.

Iz Omladine Narodnog pokreta Srbije kažu da prema njihovim informacijama ova ustanova raspolaže samo sa dva televizora i dva računara, iako u domu trenutno boravi oko 250 dece.

 „Naime, nakon prethodnih aktivnosti koje je realizovala Omladina Narodnog pokreta Srbije u Nišu, javilo nam se dosta učenika srednjih škola koji borave u ovom domu, sa žalbama o uslovima i stanju u kome se zapravo dom nalazi. Počev od uređenosti i nefunkcionalosti pojedinih stvari u sobama i kupatilima u vidu nedostatka interneta u sobama, neispravnost kazančeta u toaletima, nedihtovanje prozora, kvaliteta hrane, do vlage i buđi u pojedinim sobama pa do tehničke neopremljenosti“ – navode iz NPS-a.

Pozivaju nadležne institucije da preispitaju ove navode, kao i odgovorne u domu učenika „Dimitrije Tucović“ kako bi se ostvarili prihvatljiviji uslovi za boravak dece i mladih, s obzirom da su oni odabrali naš grad za svoje školovanje i lični napredak, a šta im je od grada omogućeno.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *