Omladina NPS-a Niš: Ponovo slušamo predizborna obećanja o završetku izgradnje studentskog paviljona

Aktuelna vlast ponovo je pokrenula pitanje završetka izgradnje nove zgrade studentskog doma kod Tehničkih fakulteta, tim povodom oglasila se omladina Narodnog pokreta Srbije u Nišu koja smatra da se to čini zbog predstojećih lokalnih izbora i pozivaju vlast da iznese podatke koliko koštaju i u kojoj meri su premašeni troškovi izgradnje.

Još 2009. godine je položen kamen temeljac za ovaj dom, a u međuvremenu je izgradnja bila zaustavljana, a završetak radova je obećavan više puta. Nedavno je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila da će dom biti izgrađen uskoro, ali da traži malo vremena da odluče kako će to uraditi. Iz omladine Narodnog pokreta Srbije smatraju da je sve samo predizborna kampanja.

„Studenti ponovo slušaju obećanja o završetku izgradnje studentskog paviljona zbog lokalnih izbora. Pozivamo vlast da iznesu podatke koliko koštaju i u kojoj meri su premašeni troškovi izgradnje ovog objekta, da li postoji projekat u gradu kome možemo da se nadamo finalizaciji, a ne samo promociji u toku izborne kampanje i iracionalnoj potrošnji gradskog budžeta“ – navode iz omladine NPS.

Student pravnog fakulteta u Nišu, Luka Đorđević, pita se koliko izbora je potrebno da bi se izgradila bar jedna zgrada.

„Posle prvog obećanja izgradnje dodatnog paviljona studentskog doma pred lokalne izbore 2020. godine, vlast nam ponovo obećava ovaj projekat pred nove lokalne izbore. Koliko izbora im je potrebno da bi izgradili jednu zgradu. Još jedan pokazatelj koliko lokalna vlast ne brine o studentima“ –  kaže Đorđević.

Omladina Narodnog pokreta Srbije podseća i da su stanovi za mlade talente, takođe, nezavršeni.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *