Opština Palilula: Gradi se ambulanta u Čokotu i pijaca na Delijskom visu

– Ono što nas očekuje u sledećoj godini to je da krajem januara krenemo sa izgradnjom ambulante u Čokotu i male pijace u naselju Delijski vis. Opština Palilula je u protekloj godini iz IPA fondova za realizaciju projekata dobila tri miliona evra, a zahvaljujem se budžetskoj inspekciji koja je sve to iskontrolisala i uočila da smo kvalitetno i po zakonu utrošili novac – rekao je danas na godišnjoj konferenciji za novinare Boban Džunić, predsednik opštine Palilula. On je naveo činjenicu da opština ima 80.000 stanovnika, a samo tri ambulante.

opstina-Palilula
Godišnja konferencija opštine Palilula

-Zahtev građana, a i naša želja je da s krene u izgradnju još jedne ambulante jer je primarna stavr jednog naselja da ima zdravstvenu zaštitu. Građani Delijskog visa su takođe tražili gradnju pijace i izašli smo im u susret. Od ostalih stvari bi napomenuo projkat „Sportska zona“ i ozelenjavanje blokovskog zelenila. Projekti IPA programa se mogu videti u našim novinama. Važna stvar je da smo dali nalog inspekcijskim službama da se očiste ti kanali u Novom selu i mestima gde su zapušeni da se ponovo ne bi zbile poplave na tom području gde smo za vreme te nedaće bili stalno prisutni – rekao je Džunić.

On je kazao da bi promenio Statut grada koji prema opštinama nema odnos kakav bi trebalo, ali i da će se raditi na privlačenju investicija.

Neslavna brojka je da 60 odsto korisnika socijalne ustanove „Sveti Sava“ potiče baš iz opštine Palilula. To znači da su nam potrebne investicije kako bi zaposlili što više ljudi-rekao je Džunić i izdvojio rad sa mladima u okviru projekata. On je na kraju konferencije pozvao sve učesnike da se pridruže proslavi Nove godine koja će se zbiti na palilulskoj rampi. Zahvalio je glumcima Ivani i Rikiju Nedović, grupi La kampanela i Prava stvar, Draganu Stojanoviću Žiki, trubačima kao i ostalima koji će uzeti učešće na ovoj manifestaciji.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *