Počeli 37. „Borini pozorišni dani“ u Vranju (foto)

U Vranju su otvoreni 37. „Borini pozorišni dani“. Prva predstava ,,U agoniji“ Miroslava Krleže, a u režiji Ane Đorđević, igrali su Branko Cvejić, Radovan Vujović i Marija Vicković.

Ljubiteljima pozorišne umetnosti, posvećeni jednom od najvećih srpskih pisaca Bori Stankoviću, obratila se Đurđijana Jovanović, savetnica u ministarstvu kulture koja je vranjskim glumcima čestitala na brojnim nagradama koje osvajaju.

,,Kulturna raznolikost Vranja je ogromna, kao i kapaciteti. Vranje je jedinstveno i prepoznatljivo, i verujem da ćete se uz podršku Ministarstva kulture još bolje pozicionirati na kulturnoj mapi Srbije“, naglasila je ona.

O značaju ,,Borinih pozorišnih dana“, jedne od najznačajnijih kulturnih manifestacija govorio je gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković. Čestito je glumcima na Gran priju na Međunarodnom festivalu održanom u Rusiji.

On je rekao da vranjski ansambl istrajno neguje pozorišni život Vranja, a da su uspesi koje ostvaruje tim pre veći i značajniji uzimajući u obzir činjenicu da rade u teškim uslovima, bez svoje scene i svoje zgrade.

U okviru 37. ,,Borinih pozorišnih dana“, večeras od 20 sati ljubitelji pozorišne umetnosti, biće u prilici da vide predstavu ,,Hor bečkih dečaka“ Miroljuba Nedovića, u režiji Irfana Mensura.

Reč je o komediji, u kojoj pored režisera igraju Predrag Ejdus i Slobodan Boda Ninković. Priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje im je vedrina i optimizam. To je posebna kategorija srpske duhovitosti i šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog koje ova predstava može da se nazove i ,,genetska komedija“. Razgovor sa glumcima predviđen je za 18 sati u Domu vojske u Vranju.

I.M/Vranje.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *