Počelo grejanje u Nišu, ali mlako

Iako su stanovnici iz pojedinih delova grada već u subotu ujutro mogli da osete toplotu koju emituju grejna tela povezana na gradski toplovod, jer su tople probe, prema rečima čelnika toplane već počele na većoj teritoriji Niša, korisnici koji se greju preko Toplane Jug moraće da se strpe do večeras.

nis-grejanje
U stanovima oko Ulice Maksim Gorki tople probe počele u subotu

Prethodne noći stigla je automatika koja je neophodna da se ugradi u kotlarnice ove toplane i sve Nišlije koje su povezane na ove kotlove, još večeras bi već trebalo da imaju tople radijatore, izjavio je u jutarnjem programu NTV Zoran Stojanović, v.d. direktora Gradske toplane.

Molim za malo strpljenja, jer vidite, javljaju se i sada na pojedinim delovima havarije, a mi se trudimo da stignemo da sve bude u redu, tako da je grejnje u malom već takoreći počelo, ali grejna sezona zvanično počinje 15.oktobra, i to je odluka grada, cene kao što je rečeno ostaju iste, a način obračuna takođe, dok se ne odluči drugačije – saopštio je Stojković.

U najvećem broju slučajeva Nišlije koje se žale na grejanje od jutros su stanovnici naselja Palilula. Stojković kaže pak da su u celom gradu kotlovi pripremljeni za grejanje tako da je moguće da je problem u samim podstanicama u gradu.

N. Marković

1 Comment

  1. Где сте сада ви из Скупштине станара,да се побуните против овог малтретирања нас који редовно плаћамо грејање?Ви сте изгледа летњи демонстранти?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *