Počeo festival poljskih filmova „Visla“

U Pozorištu lutaka sino’ je otvoren prvi Festival poljskih filmova „Visla” u Nišu uz projekcije filmova „Planeta stranaca“ i „Hemija“. Festival je otvorila Lena Tvorkovska, programska koordinatorka festivala koja je ovom prilikom istakla zadovoljstvo što će publika u Nišu imate priliku da pogleda neka od najboljih ostvarenja poljske kinematografije u poslednjih par godina i da veruje da je ovo samo početak promocije poljske kulture i kinematografije u Nišu.

Međunarodni projekat „Visla” promoviše najznačajnije poljske filmove, koji ukazuju na bogat pejzaž ove zemlje. „Visla” povezuje nacije kroz bioskopsko platno, stvarajući platformu sporazuma ne samo u oblasti kulture, već i humanosti.

Festival je otvorila komedija „Planeta samaca“ u režiji Mitje Okorna. Prikazujući romantičnu priču Anje, devojke koja odlučuje da učestvuje u rijaliti šouu, prikazaće pravo lice muškaraca, koji flertuju na internetu i ismejavaju naivnost žena. Lude dejting avanture glavne junakinje ubrzo postaju veliki hit.

Pre projekcije publika je imala priliku da u neformalnom druženju proba neke od specijaliteta poljske kuhinje.

Večeras će na programu biti „Tuđe nebo“ i „Varšava noću“, sutra od 21h biće prikazan „Kart blanš“, dok je za zatvaranje festivala 20. oktobra od 20h planiran film „Kamper“.

Cena ulaznice za svaku projekciju je 100 dinara.

Ulaznice se mogu rezervisati na sajtu www.kupinafilm.rs ili kupiti na biletarnici Pozorišta lutaka pola sata pre projekcije.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *