Pokrenuto pitanje stanja urbane kulture u Nišu

Jedna od stvari koja u velikoj meri nedostaje Nišu je urbana kultura. “Tri koraka urbane kulture“ naziv je projekta kojim Rotarakt klub “Niš – Univerzitet“ obeležava završnicu Rotarijanske 2016/2017. godine, a koja će, postoje nade, bar malo ukazati na ovaj problem. 

FB Rotarakt – jedna od ranijih akcija

Realizacija projekta zvanično počinje 31. marta, a odvijaće u tri etape. Prikupljena sredstva namenjena su kupovini elektrokardiografa Službi za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja u Nišu.

Svaki od koraka projekta ima za cilj promociju i afirmaciju rada mladih ljudi koji, pretačući svoj talenat, znanje i kreativnost u pozorišnu umetnost, crtanje i ples, ulažući u to svoje slobodno vreme i trud vredan divljenja, ličnim primerom ukazuju na značaj pomoći ljudima kojima je ona neophodna.

Prvi od “Tri koraka urbane kulture“ jeste Predstava “Dva sveta“ koja će biti odigrana u petak, 31. marta, u Pozorištu lutaka u Nišu, sa početkom u 19h. “Glumci sa dijagnozom“, studenti Medicinskog fakulteta u Nišu, kroz tragikomične scene iz svakodnevnog života, govore o ljudima koji su sreću potražili van granica svoje zemlje.

Cena karte je 150 dinara, a prodajna mesta su Fotokopirnica MiKOPS C (Sremska, 10) i Kafe Gnezdo (Milorada Veljkovića Špaje, 11a). Takođe ih je moguće kupiti kontaktiranjem članova Kluba. 

 Rotarakt klub “Niš – Univerzitet“ želi iskrenu dobrodošlicu svim ljudima koji svojim prisustvom i učešćem žele da doprinesu uspehu projekta. Novosti i aktuelne informacije biće dostupne na zvaničnoj Facebook stranici(https://www.facebook.com/RTC.Nis.University/) i Instagram profilu (https://www.instagram.com/universityrotaractnis/)Kluba. Članovi Kluba stoje na raspolaganju za sve dodatne informacije (universityrotaractnis@gmail.com).

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *