Pokušali da ukradu krov od 150 kvadrata u Jelašnici kod Niša (foto)

Nepoznati lopovi su između nedelje i ponedeljka pokušali da ukradu ceo limeni krov od 150 kvadrata na Domu boraca u selu Jelašnica kod Niša. Dok meštani ne vrate limene ploče, ne znaju da li je nešto ukradeno, a sve su prijavili policiji ujutru 4. decembra.

Lopovi su uspeli da ukradu gvozdena slova sa spomenika koji se od objekta nalazi na pedesetak metara. Selo Jelašnica je staro rudarsko mesto koje je vrlo razuđeno, a dom se nalazi na oko tri stotine metara od poslednje kuće u tom delu sela. Dom je smešten na jednom proplanku s koga se vidi Jelašnica.

Steva Končar, predsednik saveta građana Jelašnice kaže da su se meštani iznenadili kada su videli da je neko pokušao da skine i ukrade krov s doma.

Neshvatljivo je ovo šta nam se dešava. Takoreći, celo selo je učestvovcalo da se Dom boraca osposobi za neka dešavanja, okupljanja. Prijavio sam policiji u Niškoj Banji i očekujem da se napravi uviđaj. Za sada, ne znam da li je nešto ukradeno. kada budemo vratili krov, videćemo da li nešto fali. Taj ko je uvo uradio, lomio je i grede. ne znam da li ovo da nazovem lopovlukom ili vandalizmom – kaže Končar.

Goran Pešić iz Jelašnice kaže da mu je žao što su lopovi ukrali slova sa spomenika.

Zajedno s decom smo letos ofarbali ta slova. Odatle smo krenuli da obnavljamo dom, ali evo sad ih nema. Sakupljali smo novac po selu da kupimo lim, utroše4no je oko osam kilograma eksera, građu je dao jedan meštanin… bez obzira na to što se dogodilo, nećemo stati. Vratićemo ponovo sve u stanje u kome je bilo – kaže Pešić.

Na natpisu odakle su slova ukradeno pisalo je  „Borcima narodnooslobodilačkog rata – Jelašnica  „1941 – 1945“.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *