Pošta Srbije otvara prijave za dodatnih 100.000 subvencionisanih vaučera za odmor u zemlji

Građani Srbije dobijaju još jednu priliku da iskoriste subvencionisane vaučere za odmor u zemlji, s obzirom na najnoviju vest koju je objavilo Ministarstvo turizma i omladine. Od utorka, građani mogu podneti prijave za dodatnih 100.000 vaučera, svaki vredan 5.000 dinara, na šalterima Pošte Srbije. Krajnji rok za korišćenje ovih vaučera je 20. novembar ove godine.

Važno je napomenuti da će vaučere biti moguće iskoristiti samo u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera. Građani koji su već ostvarili pravo na vaučer u toku ove godine neće moći da podnesu nove prijave.

Potencijalni korisnici vaučera moraju podneti prijave na šalterima Pošte najkasnije 30 dana pre početka planiranog putovanja. To znači da period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne sme biti kraći od 30 dana.

Pravo na vaučere imaju različite kategorije stanovništva, kao što su penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa mesečnim primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, kao i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Subvencionisani odmor u Srbiji postao je sve popularniji među građanima, jer im pruža priliku da uživaju u turističkim atrakcijama i lepotama naše zemlje po povoljnim cenama. Ministarstvo turizma i omladine nastavlja da podržava ovu inicijativu, s obzirom na njenu pozitivnu ekonomsku i društvenu ulogu. Do sada je već podeljeno ukupno 200.000 vaučera, što ukazuje na veliko interesovanje i uspeh ovog programa.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *