Pre osam godina spasio bebu iz šume, a na Vidovdan osujetio napadača sa srpom

Brutalno ubistvo koje je na Vidovdan moglo da se dogodi na kraju parka Sveti Sava kada je napadač sa srpom M.P.(31) dva puta izbo Nišliju M.M.(27) sprečio je goloruki i nenaoružani inspektor Milan Ilić. On ga je sustigao, oborio na zemlju, oduzeo srp i pozvao patrolu policije.

Policajac Milan Ilić

Isti inspektor je pre osam godina sa dvoje kolega bio toliko uporan da je posle šesnaestočasovne potrage pronašao osamnaestomesečnu bebu Filipa F. na Suvoj planini gde je do sada neko pod nerazjašnjenim okolnostima odneo i ostavio.

Krvavi obračun dvojice Nišlija zbio se u četvrtak u 14,25 časova na Vizantiskom bulevaru (s kraja gde je park), a ispred bombonjere ,,Bajadera,,. Mada su svi mediji napisali da je problem između ove dvojice bilo parking mesto, to baš i nije mnogo tačno jer je su njihovi automobili bili udaljeni desetak metara jedan od drugog i ne vidi se nikakvo zakrčenje prolaza ili slično.

Jedan od očevidaca koji je bio neposredni svedog ovog nemilog događaja zgranuto je gledao sukob dvojice građana i neverovatnu Ilićevu intervenciju.

Sedeo sam ispred prodavnice „Bajadera“ kada su se na desetak metara od mene posvađala dva mlađa čoveka. Onaj stariji je počeo da psuje mlađeg koji je iznosio neke pakete iz svog „Alfa Romea“, zaustavljenog na kolovozu pored parka. Napadnuti mu nije nešto posebno odgovarao, ali je takođe ljutito odgovarao. Onda je ovaj stariji otišao do svog automobila Folksvagena, parkiranog na trotoaru i izvadio srp – priča naš sagovornik.

On kaže da se tada naslućivalo da će doći do prolivanja krvi.

Napadač sa srpom ga je sustigao i zario mu sečivo u leđa. Povređeni se srušio na pločnik i počeo da puzi uzvikujući: „Umirem,umirem, ubi me“.

Srećom njegove povike je čuo jedan krupan momak (inspektor Milan Ilić) koji se upravo parkirao na trotoaru i počeo da viče na napadača. Taj momak bacio se na Marka P. oborio ga na pločnik i oteo mu srp – ispričao je očividac.

Mladiću ubodenom srpom koje je već bio u nesvesti priskočili su taksisti sa obližnjeg parkinga i odmah ga odvezli u bolnicu.

Ilić je odbio da odgovara na pitanje novinara. Kratko je rekao da je na godišnjem odmoru.

Ilić sa dvoje kolega našao bebu u šumi

Milan Ilić, Mirjana Blagojević i Bojan Denić 13.06. 2018 (klik za uvećanje)

Pre osam godina velika potraga je krenula za osamnaestomesečnom bebom Filipom F. iz sela Veliki Krčimir kod Gadžinog Hana. Nemoguće je bilo da je mali Filip, koji još nesigurno hoda, mogao sam da ode u planinu na mesto „Čukalj“, udaljeno od kuće pet kilometara.

Sumnjalo se na najgore, ali trenutak sreće je došao posle iscrpljujuće potrage policajaca i oko 200 meštana ovog sela. Najuporniji u pronalaženju deteta bili su inspektori za krvne i seksualne delikte Bojan Denić, Mirjana Blagojević i Milan Ilić.

Ljubili smo se, grlili, plakali kada smo našli osamnaestomesečnog F. F. prekrivenog šibljem u jednom žbunju na Suvoj planini. Potresniju situaciju odavno nismo imali jer smo sumnjali da su nestalog dečaka rastrgli vukovi ili divlje svinje. Bio je samo ogreban, plakao je, ali odmah je raširio ruke kada nas je video – ispričali su tada Milan Ilić i Bojan Denić, inspektori za krvne i seksualne delikte Policijske uprave. Trag im je dao jedan pastir kome se, kako je rekao, pričinjavao dečiji plač na planini.

Povređeni u teškom stanju – obavljene tri operacije

Povređeni M.M. se dan posle nanetih povreda srpom nalazi u teškom zdravstvenom stanju, kazali su nam u Kliničkom centru

On je priključen na aparat za disanje. Od kada je juče primljen, urađene su tri hirurške intervencije. I dalje je životno ugrožen i nalazi se u Intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, kazali su nam u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Šok u Narodnom pozorištu zbog „kratkog fitilja“ kolege!

Marko P. (31) koji je izbo srpom Marka M.(27) iz Niša radi je kao rekviziter u Narodnom pozorištu u Nišu. U policiji nam potvrđuju da on nema kriminalni dosje. Naprotiv, svi ga znaju kao dobrog kolegu i nasmejanog momka.

Mi smo ovde u pozorištu svi u šoku. On je ovde zaposlen po ugovoru na određeno vreme i takav čin potpuno ne možemo da povežemo s njim. Nikada nije bio nasilan. Čak nije sa nama boravio u klubu da bi ga bolje znali. Radi pošteno svoj posao i uvek je spreman na šalu. Zato nam je sve to potpuno neshvatljivo – kaže nam jedan od njegovih kolega.

Jedna niška glumica kaže da je izuzetno predusretljiv i komunikativan.

Nema te stvari koju smo ga mi glumci „maltretirali“ da nam nije priskočio u susret. I kad „pobesnimo“, on mirno nađe rešenje. To je čovek koji nikada nije povisio ton, bio ljut ili slično – kaže ona.

text/foto: M.S.

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *