Predavanje o studentskim protestima

Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ i EU Info kutak Niš organiyuju akademsko predavanje pod nazivom „Pedeset godina od studentskih protesta“, koje ce održati profesor dr Branislav Stevanović u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke danas, u utorak, 13. marta 2018. godine sa početkom u 18 sati.

arhivska fotografija

U fokusu ovog predavanja bice politička situacija u svetu i tadašnjoj Jugoslaviji, razlozi za javljanje nezadovoljstva i put studentskih nemira 1968. godine.

Posetioci ce, izmedu ostalog, moći da čuju gde su prvo pokrenuti gradanski protesti, kakav je to uticaj imalo na naše društvo i kakav je kulturni, socijalni i moralni značaj imalo budenje mladih u našoj zemlji i celom svetu.

Profesor dr Branislav Stevanović je sociolog politike. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nišu, magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Nišu. Od 1991. godine radi na ovom fakultetu, najpre kao asistent, a onda i kao nastavnik, na departmanima za sociologiju i novinarstvo.

Redovni je profesor i autor više desetina naučnih radova iz oblasti sociologije politike i sociologije kulture.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *