Premijera filma „Duhovno blago“ o srpskim crkvama i manastirima

Premijera dokumentarnog filma “Duhovno blago” održaće se 25. avgusta u Svetosavskom domu u Nišu s početkom od 19,30 sati. Dokumentarni film govori o crkvama i manastirima na jugu Srbije.

Gaci-1

Celu priču vodi akter sa jednom devojčicom i jednim dečakom. Oni posećuju  crkve i manastire. Svaka crkva i manastir  se u filmu posebno prikazuju. Sveštenici pričaju o svom manastiru i crkvi. Govoriće o istoriji, nastanku, nazivu, značaju, izgledu, veri, zanimljivim pričama i legendama. Snimkom se predstavlja trenutno stanje i izgled crkve i manastira. Narator će objediniti priču kao kompletnu celinu. U dokumentarnom filmu  DUHOVNO BLAGO biće predstavljene 14 crkve i 2 manastira, napominje Gradimir Nikolić, producent filma u ime NGTima.

Ekipu koja je realizovala film čine: Rediteljka  Jasmina Ranđelović, producent,  Gradimir Nikolić, scenario: Marija Filipović, Dragan Tričković, Velibor  Petković, glumci:  Dragan Tričković, Vuk Zdravković,  Milica  Đurašković, narator:  Dragan Tričković, organizator:  Dragana  Mihajlović Pokrovitelj je opština Pantelej, a film se realizuje sa blagoslovom  Srpske pravoslavne crkve.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Hvala Bogu , imamo ove , pametne, ljude koji vode rachuna i o duhovnom nasledju juga Srbije ! Ubi nas borba za „goli opstanak“ te zaboravismo duhovne vrednost , koje su pomogle nashem narodu da prezhivi 2000.godina ! Kazhu nashi istorichari, da smo starosedeoci na Balkanu a doseljeni sa Slovenima…u shta verujem – bezrezervno !
    Hvala , celoj ekipi, josh jednom.
    Otici cu vecheras .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *